Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

4 Noiembrie 2020
Vizualizari: 200
Comentează add

Anglia intră în carantină până pe 2 decembrie

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus se amplifică în Europa, iar numeroase state impun restricții mai dure, în încercarea de a opri îmbolnăvirile. De mâine, în Italia, țară care a fost epicentrul pandemiei în primăvară, 20 de regiuni vor fi izolate. De la miezul nopții și Anglia intră în carantină până în 2 decembrie, dar măsurile nu vor fi la fel de dure ca în primăvară, după cum relatează de la Londra Aura Neag.

Reporter: Restaurantele, pub-urile, cafenelele, toate se vor închide începând de mâine și până în 2 decembrie.

Vor fi închise și magazinele neesențiale, sălile de sport, piscinele, saloanele de coafor și cosmetică. Bisericile vor avea un rol important.

Rugăciunile individuale sunt permise, dar slujbele religioase pentru grupuri de enoriași sunt interzise. Bisericile vor fi deschise și pentru a distribui mâncare familiilor aflate în dificultate și, de asemenea, pot fi transformate temporar în centre de donare de sânge.

Carantina de acum este însă mai puțin severă decât cea din primăvară, asta întrucât toate școlile și universitățile rămân deschise, chiar și cele care se află în așa numitele zonele roșii.

Spre deosebire de primăvară, când socializarea între persoane din familii diferite era interzisă, acum oamenii se pot întâlni în spații publice, precum parcuri, în grupuri de până la două persoane.

De asemenea, de această dată este permisă ieșirea din casă pentru exerciții fizice.

Carantina ce intră în vigoare la miezul nopții se va aplica doar în Anglia. Situația este critică însă și în celelalte națiuni care formează Regatul Unit și unde autoritățile locale au puterea să ia măsuri diferite de cele ale Guvernului central, în funcție de situația de pe teren.

(PH)


Etichete AngliaMarea Britaniecarantină(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live