Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Ianuarie 2020
Vizualizari: 858
Comentează add

Principalul subiect bilateral va fi gazoductul Nord Stream 2, despre care Moscova şi Berlinul au declarat că va fi finalizat, în pofida sancţiunilor americane

Angela Merkel și Vladimir Putin se întâlnesc la Moscova

alexandru-beleavski-moscova

 Președintele rus Vladimir Putin (stânga) și cancelarul german Angela Merkel. Foto arhivă Reuters.

Politicile energetice, conflictul din Ucraina şi dosarele Iran, Siria şi Libia vor fi analizate, astăzi, la Moscova, de preşedintele Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel.

Principalul subiect bilateral va fi gazoductul Nord Stream 2, despre care Moscova şi Berlinul au declarat că va fi finalizat, în pofida sancţiunilor americane care, la sfârşitul lunii decembrie, au dus la suspendarea construcţiei, realizată în proporţie de peste 90%.

Vladimir Putin şi Angela Merkel vor discuta, de asemenea, implementarea Acordului de la Minsk şi realizarea înţelegerilor convenite la summitul din decembrie al cvartetului Normandia în legătură cu detensionarea situaţiei din Donbas.

Ambele capitale au declarat că vizita nu are legătură cu uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, condamnată de Rusia, dar calificată de Germania ca un răspuns al SUA la provocările Iranului.

În acelaşi timp, ambele părţi au susţinut descaladarea tensiunilor dintre Washington şi Teheran, ca şi prezervarea Acordului nuclear iranian.

Situaţia din Libia va fi discutată din perspectiva iniţiativei ruso-turce, adresată părţilor în conflict, de a opri ostilităţile cu începere de astăzi, ora 24:00, iniţiativă salutată de cancelaria de la Berlin.

Un alt aspect este implicarea militară, săptămâna aceasta, a Turciei în războiul civil din Libia, de partea Guvernului de la Tripoli, recunoscut de ONU, criticat de UE şi majoritatea ţărilor arabe.

Vladimir Putin şi Angela Merkel vor discuta, de asemenea, situaţia din Siria pe care liderul rus a vizitat-o miercuri pentru a confirma poziţiile Rusiei în zonă, ca şi sprijinul pentru liderul sirian Bashar al Assad.


Etichete rusiagermaniamoscovaangela merkelvladimir putinnord stream 2berlindonbassuairanonusiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live