Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2021
Vizualizari: 77
Comentează add

Angela Merkel rămâne adepta unei linii stricte în combaterea pandemiei.

Angela Merkel rămâne adepta unei linii stricte în combaterea pandemiei

radiojurnal

Cancelarul german, Angela Merkel. Foto: Arhiva/captură video.

În Germania, cancelarul Angela Merkel şi responsabilii regionali au miercuri o nouă întrunire, pentru a decide măsurile de control al pandemiei, în condițiile în care rata contagiunii încă depășește 50 de infecții la suta de mii de locuitori.

Deși câteva landuri iau în considerare o relaxare graduală a restricțiilor, cancelarul nu agreează nici măcar redeschiderea școlilor, care nu și-au reluat activitatea normală după vacanța de iarnă.

Corespondenţă din Bonn - Reporter: Vlad Drăghicescu - "Angela Merkel rămâne adepta unei linii stricte în combaterea infecțiilor, argumentând că mutațiile coronavirusului se răspândesc cu repeziciune și în Germania, fiind deja identificate în 13 dintre cele 16 landuri federale. Se pare că șefa guvernului german ar dori o diminuare și mai puternică a incidenței infecțiilor, care acum este de circa 76; abia după atingerea acestui țel se poate vorbi de reluarea activității școlilor și grădinițelor, însă în condiții deosebite de siguranță: purtarea de măști ffp2 de către profesori și elevi, vaccinarea cadrelor didactice și extinderea testărilor. Faptul că mai mulți parlamentari ai Uniunii Creștin-Democrate propun cu voce tare planuri concrete de ieșire din lockdown ar putea avea legătură cu nemulțumirea în creștere a populației față de restricțiile generale actuale - cred analiștii."


Etichete angelamerkel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live