Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mălina Andronescu

23 Septembrie 2013
Vizualizari: 1168
Comentează add

UPDATE: Cancelarul şi Uniunea sa Creştin Democrată au obţinut o victorie importantă în alegeri, dar nu şi majoritatea în Parlament, potrivit rezultatelor oficiale parţiale.

Angela Merkel, "pe punctul de a obţine un nou mandat"

malina-andronescu

Cancelarul german Angela Merkel. Foto: Arhivă

În Germania, Angela Merkel este pe cale să obţină al treilea mandat de cancelar, consecutiv, după ce Uniunea Creştin-Democrată pe care o conduce a obţinut o victorie detaşată la alegerile legislative de duminică, potrivit rezultatelor oficiale parţiale.

Mai mult, conservatorii mai au nevoie de doar patru mandate pentru a forma o majoritate parlamentară absolută.

După o campanie electorală atipică pentru Germania în care accentul a fost pus nu atât pe teme concrete, cât pe personalittea candidaţilor, cancelarul Anela Merkel şi creştin-democraţii conduşi de ea au câştigat 41,5% urmaţi de Partidul Social-Democrat, cu 25,7% din sufragii.

Uniunii Creştin-Democrate Creştin-Sociale îi lipsesc însă cinci mandate până la majoritatea absolută, iar după pierderea partenerului de coaliţie preferat, liberal-democraţii, care nu au reuşit să treacă de pragul electoral de 5% Angela Merkel este nevoită să caute un nou partener pentru formarea guvernului.

Nu este exclusă formarea unei coaliţii largi cu social-democraţii, deşi ambele partide au exclus până acum această posibilitate.

Din punct de vedere strict matematic, este posibil chiar ca Partidul Social Democrat să se alieze cu celelalte două formaţiuni de opoziţie, stânga şi ecologiştii, care au obţinut 8,6, respectiv 8,4% din voturi şi să formeze un guvern de stânga, însă atât social-democraţii, cât şi ecologiştii au respins până acum categoric o coaliţie cu neocomuniştii.


Etichete alegeriGermaniacancelardemocraţiconservatoriecologiştiAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live