Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

19 Martie 2018
Vizualizari: 636
Comentează add

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat astăzi pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la "continuarea dialogului".

Angela Merkel l-a felicitat pe Vladimir Putin

radu-dobritoiu

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a felicitat astăzi pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru realegerea sa şi a lansat un apel la "continuarea dialogului" pentru a găsi "soluţii" la "provocările bilaterale şi internaţionale", a informat cancelaria de la Berlin, relatează AFP.

"Astăzi este mai important ca oricând să ne continuăm dialogul şi să încurajăm relaţiile dintre ţările şi popoarele noastre", a declarat cancelarul federal, potrivit unui comunicat difuzat de serviciile sale.

"Pe această bază, va trebui să depunem eforturi pentru a aborda provocările importante, bilaterale, dar şi internaţionale, în mod constructiv şi a găsi soluţii acceptabile", a subliniat Angela Merkel.

"Vă felicit călduros pentru realegerea dumneavoastră" şi "vă doresc succes pentru sarcinile care vă aşteaptă", a adăugat ea, adresându-i-se lui Vladimir Putin.

În cursul dimineţii, purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, anunţase că Angela Merkel se pregăteşte "să îi scrie o telegramă foarte curând (...) şi cred că, în mod firesc, cu ocazia acestor felicitări se va aborda şi problema provocărilor cu care se confruntă relaţiile ruso-germane".

"Avem diferende de opinie cu Rusia şi noi criticăm uneori politica Rusiei în mod foarte clar şi precis, de exemplu în problema Ucraina şi Siriei", a adăugat el, înainte de a insista asupra importanţei "de a nu rupe firul dialogului cu liderii statului rus".

De asemenea, ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat luni dimineaţă că Rusia va rămâne în mod cert "un partener dificil", dar că este esenţial să nu se întrerupă comunicarea cu Moscova, "pentru a găsi soluţii la marile probleme internaţionale".

El a estimat că realegerea lui Putin, duminică, nu este rezultatul unei "competiţii politice echitabile", mai scrie AFP.


Etichete alegeri Rusiarealegere Vladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live