Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 339
Comentează add

Într-un discurs rostit în Camera inferioară a Parlamentului, Bundestag, Angela Merkel a spus că mai există şanse pentru un Brexit reglementat.

Angela Merkel: Încă mai există şanse pentru un Brexit reglementat

vlad-draghicescu-bonn

Foto Agerpres

Încă mai există şanse pentru un Brexit reglementat, însă Germania este pregătită pentru un divorţ dur al Marii Britanii de Uniunea Europeană, a afirmat astăzi cancelarul Angela Merkel.

Într-un discurs rostit în Camera inferioară a Parlamentului, Bundestag, Angela Merkel s-a referit şi la disputele comerciale dintre Statele Unite şi China.

”Avem toate şansele să obţinem un Brexit ordonat, iar Guvernul Federal va face tot ce îi stă în putinţă pentru a realiza acest lucru până în ultima zi, dar afirm şi că suntem pregătiţi pentru un Brexit nereglementat. Europa va avea un competitor la porţile sale şi scopul este menţinerea unei relaţii economice strânse cu Marea Britanie”, a afirmat cancelarul german, Angela Merkel, în Bundestang, cu prilejul dezbaterii generale privind bugetul federal.

O dezbatere despre care doamna Merkel a afirmat că are loc într-un moment de mari schimbări ale raporturilor de forţă. Cu SUA ca superputere, Rusia care a revenit în forţă şi China care îşi continuă dezvoltarea "cu o determinare incredibilă".

Şefa cabinetului german a spus că este important pentru ţara ei să se angajeze în dialog cu Beijingul, referitor inclusiv la respectarea drepturilor omului, valabilă şi în Hong Kong.

Oficialul german a amintit că Europa suţine acordul nuclear cu Iranul şi că va continua să caute soluţii care să evite o escaladare a tensiunilor la nivelul global într-o regiune foarte sensibilă.

Cancelarul a avertizat şi în legătură cu Libia, unde situaţia riscă să capete proporţii similare celei din Siria. Este neapărat necesar să evităm un război purtat prin intermediari. Iar Germania va juca rolul său în sensul acesta, în caz contrar, a spus Merkel, toată Africa va fi destabilizată.


Etichete brexitno dealmerkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live