Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

6 Decembrie 2016
Vizualizari: 895
Comentează add

Ea este aleasă pentru a noua oară în fruntea principalului partid din Germania şi, dacă CDU va câştiga din nou alegerile, va obţine al patrulea mandat de cancelar

Angela Merkel a fost realeasã în fruntea Uniunii Creştin Democrate

-cristina-grecu

Angela Merkel, cancelarul german, a fost realeasã în fruntea Uniunii Creştin Democrate (CDU) cu 89,5% dintre voturi. Ea a susţinut astãzi un discurs la congresul Uniunii, în faţa a 1000 de membri de partid, în care a vorbit despre fenomenul migraţiei ca despre ceva care nu se mai poate repeta şi a dat asigurãri cã sunt excluse toate creşterile de impozite în Germania. 

Conferinţa CDU are loc anul acesta timp de trei zile la Essen, în vestul Germaniei, oraş care are o semnificaþie specialã pentru Angela Merkel,deoarece aici a fost aleasã pentru prima datã, în 2000, lider, apoi de alte opt ori, ultima datã, în afarã de astãzi, cu 96,7% din voturi.

În discursul sãu de astãzi, cancelarul german, care vizeazã un al patrulea mandat în fruntea guvernului, a lansat mai multe teme electorale în vederea alegerilor legislative de la anul pe plan intern, dar şi pe plan internaţional.

Ea s-a pronunţat pentru interzicerea purtãrii vãlului islamic care acoperã toatã faţa, şi, dupã cum observã BBC, este pentru prima datã când abordeazã acest subiect într-un discurs important.

"În cultura germanã, nu este adecvat ca femeile sã-şi acopere complet faţa, aşa cum fac musulmanii atunci când poartã burka", a spus Angela Merkel.

În ceea ce priveşte imigraţia, Angela Merkel pare sã-şi fi schimbat discursul în mod semnificativ.

"Nu toţi refugaţii pot rãmâne în Germania, iar afluxul masiv de anul trecut, când circa un milion de migranţi au intrat la noi în ţarã, nu se va mai repeta", a spus ea.

Angela Merkel a promis cã-i va expulza pe toţi migranţii care nu au primit azil. La capitolul economic, Angel Merkel a promis cã niciun fel de taxe nu vor creşte în urmãtorii patru ani în Germania.

Ea a pledat în favoarea unor mãsuri care sã determine companiile multinaţionale sã nu se mai sustragã plãţii taxelor prin diferite montaje financiare la care acestea apeleazã. Dupã ce şi-a terminat discursul, Angela Merkel a fost aplaudatã timp de 11 minute.


Etichete Angela MerkelCDUalegeridiscursrefugiaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live