Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Septembrie 2020
Vizualizari: 330
Comentează add

Germania înregistrează în prezent un pic de peste 2.000 de infecţii zilnice. Cancelarul este ingrijorat de explozia de cazuri din țările vecine.

Angela Merkel a catalogat ca alarmantă creşterea cazurilor COVID în Europa

radiojurnal

  Schema unui coronavirus.         Foto: Arhivă.

Cancelarul Angela Merkel a catalogat drept alarmantă creşterea numărul de infecţii cu noul coronavirus în Europa şi a avertizat că Germania trebuie să depună toate eforturile pentru a evita o situaţie epidemiologică precum cea din Franţa, transmite corespondentul RRA, la Berlin, Vlad Drăghicescu.


Vlad Drăghicescu: Ceea ce mă uimeşte este că lucrurile explodează în ţările din jurul nostru - a afirmat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unei şedinţe a prezidiului Uniunii Creştin-Democrate, partid din care face parte. Numărul de infecţii în Europa este îngrijorător, iar Germania trebuie să facă tot ceea ce poate pentru a bloca o creştere exponenţială a acestora, a mai spus şefa executivului. Angela Merkel a subliniat că dacă focarele locale de SARS-CoV-2 nu sunt combătute în mod foarte hotărât, iar numărul săptămânal de infecţii evoluează ca în prezent, Germania ar putea avea 19.200 de infecţii pe zi, în perioada Crăciunului. În opinia cancelarului german, Europa nu dispune de capacitatea lansării unui al doilea pachet de salvare a economiei, grav afectată de pandemie, ce a dus peste tot în lume la scăderea puterii de cumpărare. Marţi, Angela Merkel va purta consultări cu miniştrii landurilor federale. În centrul atenţiei se află, între altele, posibile măsuri mai restrictive pentru petrecerile private, evenimente ce ar favoriza infecţiile. Avem nevoie de priorităţi, să ţinem economia în mişcare, iar şcolile şi grădiniţele deschise, fotbalul este acum un element secundar, a spus Merkel. Întrebat cum a fost calculată cifra de infecţie prognozată de cancelar, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a spus că nu poate face precizări despre lucruri discutate în cadrul intern de partid. Germania înregistrează în prezent un pic de peste 2.000 de infecţii zilnice. În martie, Angela Merkel afirma că între 60 şi 70% din populaţia ţării sale se va infecta cu noul coronavirus.


Etichete GermaniaCancelarul Angela Merkelcreştere alarmantăEuropacovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live