Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

25 Aprilie 2013
Vizualizari: 1802
Comentează add

58 de salariaţii au recurs la acest gest extrem nemulţumiţi de faptul că între conducerea poloneză şi sindicatul salariaţilor nu există nicio formă de dialog.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora, în greva foamei

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto: Arhivă.

Numărul angajaţilor de la Uzinele Sodice Govora aflaţi în greva foamei a ajuns la 58.

Ei au recurs, pentru a patra zi, la această formă extremă de protest, nemulţumiţi de faptul că între conducerea poloneză şi sindicatul salariaţilor nu există nicio formă de dialog.

În urmă cu o oră, majoritatea salariaţilor societăţii au întrerupt lucrul, activitatea desfăşurându-se cu o treime din personal, conform legii.

Protestatarii reclamă faptul că proprietarul polonez refuză să le prelungească vechiul contract colectiv, ceea ce, în opinia lor, le pune în pericol locurile de muncă.

Amânarea, încă de la începutul acestui an, a patronaltului polonez, de a prelungii contractele colective de muncă, i-a scos în repetate rânduri săptămânile trecute în stradă pe salariaţii de la Uzinele Sodice Govora.

 Oamenii cer menţinerea locurilor de muncă existente la data de 15 februarie, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, dar şi respectarea tuturor acordurilor protocoalelor şi actelor încheiate între patronat şi Sindicatul Societăţii "Sodistul".
 


Etichete Ştiri Sud-Vestprotestgreva foameiUzinele Sodice Govoracontract colectiv de muncălocuri de muncăpericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live