Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

28 Mai 2021
Vizualizari: 293
Comentează add

Angajaţii din România s-ar simţi mai în siguranţă dacă toţi colegii ar fi vaccinaţi anti-COVID, conform unui sondaj BestJobs.

Angajaţii s-ar simţi mai în siguranţă „dacă toţi colegii ar fi vaccinați”

nicoleta-stoian

Foto: Arhivă.

Peste jumătate dintre angajaţii din România s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii de la serviciu sunt vaccinaţi anti-COVID, însă doar unul din zece consideră că este mai important să fie el însuşi vaccinat. Este concluzia unui sondaj realizat luna aceasta de platforma de recrutare BestJobs, pe un eşantion de peste 1.000 de utilizatori de internet. 

57 la sută dintre respondenţi au spus că s-ar simţi mai în siguranţă dacă ar şti că toţi colegii de la serviciu sunt vaccinaţi. Mai puţini, însă - 48 de procente - consideră că vaccinarea ar trebui să devină obligatorie. Pentru 10 la sută este mai important să fie ei înşişi vaccinaţi, iar 33 de procente nu cred în vaccin.

Cei mai mulţi dintre salariaţi sunt de părere că este de datoria angajatorilor să faciliteze vaccinarea anti-COVID a echipei, să aibă proceduri de curăţenie mai stricte şi să permită lucrul cât mai mult de acasă. Când vine vorba de întoarcerea la birou, cele mai mari îngrijorări sunt legate de respectarea regulilor de distanţare, precum şi a celor de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor.

Angajaţii sunt preocupaţi şi de sistemul de ventilaţie al clădirilor, care nu ar împrospăta suficient aerul din încăperi, dar şi de faptul că ar putea să nu primească suficiente materiale sau echipamente de protecţie şi dezinfectare. În schimb, mai puţin de 6 la sută au o problemă cu faptul că nu se poartă masca la serviciu.

În afara infectării, în contextul pandemiei, angajaţii se tem cel mai tare că nu îşi pot găsi un loc de muncă mai bun, că vor fi nevoiţi să muncească mai mult pentru aceiaşi bani, că îşi vor pierde serviciul sau că le poate scădea salariul.


Etichete (ii)vaccinaresigurantasondaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live