Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

28 Martie 2013
Vizualizari: 1197
Comentează add

Salariaţii Oltchim au blocat din nou drumul DN64 Râmnicu Vâlcea - Slatina. Ei au recurs din nou la metoda traversării continue pe trecerea de pietoni, blocând astfel traficul.

Angajaţii Oltchim continuă protestele

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Aproximativ trei sute de angajaţi Oltchim au blocat din nou DN64 Râmnicu Vâlcea-Slatina, cerând repornirea combinatului.

Ei au recurs din nou la metoda traversării continue pe trecerea de pietoni, blocând astfel traficul pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Slatina.

Salariaţii spun că nu se mulţumesc doar cu recuperarea restanţelor salariale, ci vor să ştie care este viitorul economic şi strategia pentru Oltchim.

Peste 1.000 de salariaţi ai Combinatului Chimic Oltchim s-au strâns, joi dimineaţă, într-un miting de amploare în curtea instituţiei, protestând faţă de restanţele salariale din luna decembrie şi lipsa perspectivelor cu privire la viitorul celui mai mare agent economic din judeţul Vâlcea.
   
Protestatarii sunt angajaţi ai combinatului de la Vâlcea, dar şi ai combinatului Petrochimie de la Piteşti.

Proteste la Mechel Câmpia Turzii şi Oţelu Roşu

Proteste au avut loc şi la Mechel Câmpia Turzii.

Aproximativ o sută de angajaţi au protestat pentru a 22-a zi, în faţa combinatului, solicitând plata integrală a salariilor compensatorii.

Liderul sindical Ioan Pascu a declarat pentru Radio Cluj că oamenii sunt extrem de nemulţumiţi de lipsa de reacţie a patronatului şi vor protesta săptămâna viitoare la Bucureşti.

Şi la Combinatul siderurgic Oţelu Roşu, oamenii au ieşit în stradă pentru a patra zi consecutiv.

Ei sunt nemulţumiţi de decizia conducerii INVEST NIKAROM, de a trece în conservare unitatea şi de a concedia 430 de salariaţi, fără acordarea de salarii compensatorii.
   
Cele două combinate siderurgice au făcut parte din trustul rus Mechel, care a vândut toate companiile deţinute în România la un preţ simbolic de 50 de euro.


Etichete protestedrumblocajsalariirepornirecombinatOltchimMechel Câmpia TurziiOţelu Roşu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live