Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Iunie 2017
Vizualizari: 1484
Comentează add

Ministrul energiei, Toma Petcu a precizat că aceste două mine vor primi bani de la stat pentru exploatare un an şi jumătate şi pentru închidere până în 2027

Angajaţii minelor Lupeni şi Lonea nu vor mai fi concediaţi

ilie-pintea

 

Angajaţii minelor Lupeni şi Lonea din Valea Jiului care vor fi închise nu vor mai fi disponibilizaţi, aşa cum s-a întâmplat cu colegii lor de la alte mine. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul energiei, Toma Petcu, care a precizat că ajutorul de stat acordat acestor două mine va fi utilizat cu precădere pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur în subteran. 

Este pentru prima dată când oprirea activităţii de exploatare la unităţile miniere are loc fără concedieri colective, personalul existent urmând să fie păstrat până la finalizarea lucrărilor de închidere, peste 10 ani.

Toma Petcu: "Nu avem în intenţie nici anul acesta, nici anul următor şi mai ales şi chiar când intrăm pe perioada de închidere, nu avem în intenţie să disponibilizăm pentru că, atunci când trecem pe închidere, vrem să folosim personalul pe care îl avem acum.

Pentru exploatare pe un an şi jumătate şi pentru închidere până în 2027, aceste două mine vor primi bani de la stat. Am cerut în şedinţă mai devreme cu toată conducerea ca principalul obiectiv din aceste sume să fie investiţia în siguranţa lucrătorilor din mină, în siguranţa minerilor."

La Lupeni şi Lonea lucrează în total peste 1.500 de oameni, care vor rămâne în sistem după încetarea activităţii de extracţie pentru efectuarea lucrărilor speciale de închidere a abatajelor.

Pe lângă faptul că nu va concedia angajaţi, Complexul Energetic Hunedoara a început şi o serie de angajări pentru minele Vulcan şi Livezeni, având în vedere deficitul de personal de aici.


Etichete minele Lupeni şi Loneaangajaţii nu vor fi concediaţiToma Petcuministrul Energiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live