Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Bucureşti

14 August 2013
Vizualizari: 1396
Comentează add

Peste 18.000 de angajaţi ai ministerului afacerilor interne au fost mobilizaţi, în perioada 15 - 18 august, pentru asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător.

Angajaţii MAI asigură liniştea de Adormirea Maicii Domnului

radio-bucuresti

Pelerinaj la Mănăstirea Nicula în 2009. Foto: Arhiva Agerpres.

Peste 18.000 de angajaţi ai ministerului afacerilor interne - poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră - au fost mobilizaţi, în perioada 15 - 18 august, pentru asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător.

 Astfel, peste 11.000 de poliţiştii vor acţiona pentru a preveni şi combate faptele de natură să împiedice desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor organizate în această perioadă, o atenţie specială urmând a fi acordată celor de furt, vagabondaj, cerşetorie şi de comerţ ilegal.

Totodată, în această perioadă vor acţiona peste 1.700 de poliţiştii rutieri care vor fluidiza traficul pe traseele de deplasare către mare şi munte, acţiunile oamenilor legii concentrându-se şi asupra celor ce converg spre locaţii în care vor fi organizate manifestări religioase, culturale şi artistice.

Ofiţerii şi agenţii Poliţiei Rutiere vor fi sprijiniţi în activităţile întreprinse de către elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI, aeronavele Ministerului Afacerilor Interne urmând a monitoriza traficul rutier atât în cursul după-amiezei de miercuri, dar şi joi.

Siguranţa participanţilor la manifestările religioase, culturale şi artistice programate a se desfăşura, joi, va fi asigurată şi de către cei peste 5.000 de jandarmii mobilizaţi în acest sens.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat peste 2.000 de pompieri, aceştia fiind angrenaţi în misiuni de supraveghere a lăcaşurilor de cult, în scopul prevenirii incendiilor, în contextul desfăşurării de manifestări religioase ocazionate de această sărbătoare creştină.

Măsuri similare au fost dispuse şi la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, prin suplimentarea cu peste 170 de poliţişti de frontieră a personalului cu atribuţii în fluidizarea traficului la frontieră, în scopul evitării aglomerărilor şi pentru realizarea unui control operativ şi fluent.


Etichete MAIISUpoliţiştijandarmipompieripoliţişti de frontierăAdormirea Maicii Domnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live