Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

10 Mai 2017
Vizualizari: 801
Comentează add

Ministrul mediului speră ca problema salariilor în instituţiile subordonate ministerului să fie rezolvată prin noua lege a salarizării.

Angajaţii Gărzii de Mediu, "în grevă generală pe termen nelimitat"

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 Foto: Arhivă

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara sunt în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi în principal de salarii şi de dotările rudimentare.

În timpul protestului, comisarii de mediu stau în birouri, dar nu desfăşoară nici un fel de activităţi specifice. Corespondentul RRA Cristiana Sabău a stat de vorbă cu greviştii din Bistriţa-Năsăud.

Reporter: Cei 11 comisari de la Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud au ieşit în stradă cu pancarte pe care au scris "Vrem respect şi demnitate, un mediu curat nu trebuie negociat!".

Andreea Husu, lider sindical: Astăzi suntem în stradă pentru că angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009. Să vă spun concret? Cel mai mare salariu, la cea mai mare grilă şi vechime, nu depăşeşte 2.200 de lei, cu tot cu sporul de condiţii vătămătoare inclus. Cel mai mic, 1.300 de lei. Revendicările noastre sunt alinierea salariilor la nivel salariilor colegilor noştri din alte instituţii cu atribuţii similare.

Reporter: L-am întrebat pe comisarul Graţian Morariu la ce salariu speră greviştii.

Graţian Morariu: Un salariu decent mă gândesc că ar fi poate undeva dublat salariul nostru, sau măcar 150% în plus.

Reporter: Prefectul judeţului, Ovidiu Frenţ, a fost pus la curent în legătură cu situaţia condiţiilor de muncă.

Ovidiu Frenţ: Într-adevăr, maşinile lor sunt vechi, nu au asigurare CASCO, echipamentele lor de lucru sunt, la fel, necorespunzătoare. Li se dădea mai demult şi un spor pentru echipamente, care nu se mai acordă. Deci au dreptate şi în sensul acesta.

Reporter: Greva de la Garda de Mediu se va încheia doar atunci când revendicările salariaţilor vor fi rezolvate.

Realizator: Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, spune că protestele angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu şi ale celor de la Agenţia de Protecţie a Mediului sunt îndreptăţite, dar speră că problema va fi rezolvată prin noua lege a salarizării.

Graţiela Gavrilescu: Toate aceste instituţii au salarii extrem de mici, sunt remuneraţi să zicem nu tocmai la nivelul nici măcar al Ministerului Mediului. Sunt îndreptăţiţi, dar eu sper ca prin legea salarizării unitare să se rezolve şi problema angajaţilor instituţiilor din subordinea Ministerului Mediului.


Etichete garda de mediugrevasalarii micibistrita nasaudministrul mediuluigratiela gavrilescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live