Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 August 2017
Vizualizari: 834
Comentează add

Angajaţii din penitenciare se consideră discriminaţi pentru că nu intră în categoriile bugetarilor care beneficiază de creşteri salariale.

Angajaţii din penitenciare cer demisia ministrului justiției, T. Toader

radiojurnal

Foto: Arhivă

Angajaţii din penitenciare se consideră discriminaţi pentru că nu intră în categoriile bugetarilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, ce beneficiază de creşteri salariale decise, ieri, de Guvern, prin odonanţă de urgenţă.

Ei acuză lipsa de implicare a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, căruia îi cer demisia.

Solicitarea o vor face, marţi, chiar, la întâlnirea pe care o au cu acesta, a anunţat preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu.

Sorin Dumitraşcu: "Cu ministrul justiţiei este că acesta, şi de această dată, aşa cum a făcut şi la alte proiecte de act normativ, a refuzat să îşi sprijine subordonaţii. Aşa se face că toată lumea din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a beneficiat de o majorare a salariului de bază cu 15%, cu excepţia angajaţilor din penitenciare. Pentru acest motiv, noi o să cerem marţi, la întâlnirea pe care o să o avem cu dânsul, ca unul dintre punctele în discuţie demisia domniei sale. Sigur că nu ne aşteptăm să o facă, dar ca un gest simbolic, vom face acest demers".

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că în acest moment sunt numeroase probleme de rezolvat în sistemul penitenciar.

Într-o declaraţie pentru Radio România Actualităţi, el a precizat că trebuie luate o serie de măsuri, în acord cu hotărârea CEDO referitoare la condiţiile din penitenciare.

Tudorel Toader a declarat că vor fi făcute noi angajări şi că are în vedere construcţia a două închisori, modernizarea şi extinderea celor existente, dar şi achiziţionarea de brăţări electronice pentru supravegherea deţinuţilor.

Despre problemele de natură salarială Tudorel Toader a adăugat:

Tudorel Toader: "Personal, am convingerea faptului că vom găsi soluţiile, le vom pune în aplicare şi vom rezolva. Voi organiza o discuţie cu reprezentanţii din ANP, sigur, probabil directorul şi liderii de sindicat, le voi comunica şi marţi şi voi organiza o întrevedere cu primul ministru, eventual şi cu ministrul finanţelor, pentru a identifica resursele financiare de natură să rezolve această problemă".

Ministrul Justiţiei a amintit că penitenciarele din ţară sunt suprapopulate, aici fiind peste 27.000 de deţinuţi pe care îi supraveghează 12.000 de gardieni.


Etichete angajatii din penitenciare,discriminaresalariimaiguvernministerul justitieitudorel toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live