Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

23 Aprilie 2019
Vizualizari: 561
Comentează add

Angajaţii de la Fabrica Electrolux din Satu Mare se îndreaptă spre Bucureşti, unde urmează să protesteze în faţa Ambasadei Suediei.

Angajaţii de la Fabrica Electrolux vor protesta în faţa Ambasadei Suediei

sergiu-podina

Foto: Arhiva/ Sergiu Podină.

Angajaţii de la Fabrica Electrolux din Satu Mare, aflaţi în cea de-a opta săptămână de grevă, se îndreaptă spre Bucureşti, unde urmează să protesteze în faţa Ambasadei Suediei faţă de refuzul conducerii de a le mări salariile.

Sindicaliştii au plecat de ieri din Satu-Mare şi s-au oprit în mai multe oraşe, unde i-au îndemnat pe oameni să boicoteze maşinile de gătit şi frigiderele produse de firma suedeză în fabrica din România.

Astăzi ei au făcut acest lucru în faţa unui centru comercial din Piteşti, unde le-a aflat nemulţumirile corespondentul nostru, Cristian Matei.


Reporter: Muncitorii sătmăreni cer o majorare salarială de 600 de lei brut, ceea ce ar însemna aproximativ 350 de lei net pe lună. Ei sunt însă refuzați de conducerea fabricii fără motiv, spune Vasile Dârlă, vicepreședinte Cartel Alfa Satu Mare.


Vasile Dârlă: Dat fiind faptul că anul trecut, în 2018, au avut un profit de 240 de milioane de euro, vă dați seama că nici nu ar avea curajul să mai spună că nu sunt bani.


Reporter: În demersul lor, muncitorii de la fabrica din Satu Mare sunt ajutați și de alte filiale județene ale Confederației Naționale Sindicale.


Marian Apostol, Cartel Alfa, Caraș Severin: Noi suntem aici pentru a le spune oamenilor care frecventează aceste magazine că orice produs cumpărat înseamnă de fapt o încurajare a practicilor de tip sclavagist pe care le implementează la Satu Mare Electrolux-ul.


Reporter: Protestatarii au intrat și într-un în magazin de electrocasnice din Pitești unde i-au îndemnat pe cetățeni să nu cumpere produsele fabricate de ei.


-: Prin refuzul dvs, dăm o şansă de viaţă copiilor care de opt săptămâni nu au bani de pâine.
Reporter: Sindicaliștii urmează să ajungă în București, unde vor picheta atât sediul central al firmei, cât și Ambasada Suediei


Etichete Angajaţii de la Fabrica Electrolux din Satu MareBucureştiambasada suediei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live