Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 431
Comentează add

Angajații Complexului Energetic Oltenia, în șomaj tehnic prin rotație

razvan-stoichitoiu

  Foto: Arhiva/ rador.ro.

Cei aproximativ 13.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia intră în șomaj tehnic prin rotație, după ce vânzările de energie electrică s-au redus în mod semnificativ.
 
Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, în perioada ianuarie - martie 2020 compania a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei.
 
Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajaților este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporară a activității, dar fără încetarea raporturilor de muncă. Începând de astăzi și până în data de 10 mai 2020 vor intra în șomaj tehnic un număr de 6.532 de salariați din totalul de aproape 13.000, urmând ca restul angajaților să intre în șomaj tehnic în intervalul 11 mai - 7 iunie.
 
Pe perioada șomajului tehnic, salariații Complexul Energetic Oltenia vor beneficia, conform contractului colectiv de muncă, de o indemnizație brută, reprezentând 75% din salariul de bază, spor, vechime și adaos lunar.
 
(PH)

Etichete Complexul Energetic Olteniasomaj tehnicrotatie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live