Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

18 Februarie 2013
Vizualizari: 1647
Comentează add

Angajaţii BBC au luat decizia de a intra în grevă din cauza eşuării negocierilor care vizau redistribuirea a 30 de angajaţi care acum riscă să fie concediaţi definitiv.

Angajaţii BBC au intrat în grevă 24 de ore

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Grevă la BBC. Foto: Reuters.

O parte din angajaţii BBC se află luni într-o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de concedierile care au loc în mai multe departamente ale corporaţiei.

7.000 de posturi au fost desfiinţate la BBC din 2004 şi alte 2000 ar urma să fie până în 2017, în cadrul unui vast program de reducere a cheltuielilor.

Sindicatul cere un moratoriu de şase luni în privinţa concedierilor. 

Programul de dimineaţă al postului BBC One a fost găzduit de un singur prezentator din studiourile de la Londra şi nu de echipa obişnuită din Salford.

De asemenea, mai multe programe de radio au fost înlocuite cu reluări şi buletine scurte de ştiri, iar situaţia va continua până luni seara, mai multe programe obişnuite ale posturile de radio şi televiziune urmând să fie înlocuite de emisiuni în reluare.

Angajaţii BBC au luat această decizie din cauza eşuării negocierilor care vizau redistribuirea a 30 de angajaţi care acum riscă să fie concediaţi definitiv.

Potrivit secretarului general al Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor, Michelle Stanistreet, sindicaliştii acţionează pentru a-şi apăra locurile de muncă şi un jurnalism de calitate în grup.

Ei sunt furioşi şi frustraţi de deciziile lamentabile luate de conducerea BBC, decizii ce fac ca jurnaliştii să fie forţaţi să-şi părăsească locurile de muncă, iar programele de calitate să fie astfel compromise, a declarat ea.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că factoii de decizie din corporaţie înţeleg că situaţiile ce implică disponibilizări ar putea fi frustrante şi dificile, dar că sunt dezamăgiţi de această grevă, deoarece se fac eforturi pentru a se găsi soluţii convenabile.


Etichete BBCgrevăreducericheltuieliangajat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live