Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2018
Vizualizari: 1002
Comentează add

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că, săptămâna viitoare, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru corectarea situaţiei

Angajaţii aflaţi în concediu medical pierd 20% din venit, spune FSLI

radiojurnal

 

Federaţia Sindicatelor Libere din Învaţamânt (FSLI) atrage atenţia că prin noua formulă de calcul al salariului acordat în timpul concediului medical, angajaţii pierd sume semnificative. Este vorba despre aproximativ 20% din venit, iar între cei afectaţi se află bolnavii de cancer sau femeile aflate în concediu medical pre şi postnatal.

FSLI cere Guvernului să intervină de urgenţă pentru modificarea prevederilor Codului fiscal, astfel încât veniturile angajaţilor să nu fie diminuate. 

Cornelia Popa-Stavri, secretarul general al federaţiei: "Noi solicităm o revenire asupra ordonanţei 3. În definitiv această ordonanţă a fost dată ca să nu fie afectat venitul net al persoanelor aflate în concendiu medical. Totuşi, angajatul este plătitor de contribuţii la fondul de asigurări de sănătate şi trebuie să beneficieze de toate facilităţile care decurg dint-un contract de asigurare pe care îl are". 

Într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a afirmat că, săptămâna viitoare, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru corectarea situaţiei : 

Eugen Teodorovici: "Proiectul de act normativ de săptămâna viitoare prevede următorul lucru: cei care sunt deja în concedii medicale sau cei care vor intra în astfel de concedii din motive obiective, desigur, dacă vor fi diferenţe atunci se va plafona obligaţia de plată la nivelul anului trecut, astfel încât nimeni să nu piardă.

Mai mult, de la 1 ianuarie până la apariţia actului normativ de săptămâna viitoare, pentru ca oamenii să-şi primească ceea ce poate au avut ca minus în această perioadă se vor putea face liste rectificative, astfel încât acei oameni să-şi primească acei bani înapoi". 


Etichete FSLIEugen TeodoroviciCornelia Popa-Stavriconcediu medicalfondul de asigurări de sănătatecontributii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live