Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

7 Septembrie 2009
Vizualizari: 1311
Comentează add

Indicele pan-european de referinţă FTSEurofirst 300 şi-a continuat creşterea de vineri şi a urcat luni dimineaţă cu 0,8%.

Angajamentele G20 ridică bursa

ionut-dragu

Bursele europene au deschis luni în urcare, continuând creşterile ample de vineri, datorită angajamentului liderilor G20 de a menţine programele de sprijin economic până când relansarea economiei mondiale va fi sigură, transmite Reuters.

Anunţul G20 a îmbunătăţit semnificativ încrederea investitorilor şi predispoziţia pentru risc, în beneficiul pieţelor de capital şi al burselor de mărfuri. Indicele pan-european de referinţă FTSEurofirst 300 a urcat, până la ora 7:12 GMT, cu 0,8%, după ce a închis vineri în creştere cu 1,3%. De asemenea indicii  FTSE 100 (Londra), DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au crescut cu 0,7-0,9%.

Creşterile înregistrate în primele minute ale şedinţei de luni pe bursele europene au fost conduse de acţiunile din sectorul bancar.

Titlurile Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland şi Societe Generale s-au apreciat cu până la 4,1%. Acţiunile companiei britanice Cadbury au crescut cu peste 36% pe bursa de la Londra, la numai câteva minute de la deschiderea sesiunii, după ce grupul american Kraft Foods a anunţat că a lansat o ofertă de preluare de 16,7 miliarde de dolari pentru producătorul de dulciuri. Oferta a fost respinsă, însă Kraft susţine că discuţiile vor continua până la determinarea unei soluţii de fuziune între cele două firme. În industria alimentară, acţiunile Danone au urcat uc 2,6%, iar Unilever a crescut cu 2,2%.

Bursa de la New York este închisă luni, pentru Ziua Muncii.


Etichete bursaburseeconomieg20flucruatiiverde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live