Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

21 Iulie 2010
Vizualizari: 1300
Comentează add

Invitat la România Actualităţi, ministrul de justiţie, Cătălin Predoiu, a declarat că ţara noastră va transmite partenerilor europeni un document care să reflecte modul în care sunt îndeplinite angajamentele solicitate de CE.

Angajamentele către UE "sunt îndeplinite"

ionut-dragu

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu. Foto: Agerpres.

Invitat la emisiunea "Dezbaterea de prânz" de la România Actualităţi, ministrul de justiţie, Cătălin Predoiu, a declarat că România va transmite partenerilor europeni un document care să reflecte modul în care sunt îndeplinite angajamentele solicitate de Comisia Europeană.

Punctele de vedere ale Bucureştiului vin după ce România a primit raportul de ţară pe justiţie.

Ministrul Cătălin Predoiu a precizat că acest demers explicativ către Comisia Europeană şi statele membre va fi fundamentat cu date tehnice.

Potrivit ministrului justiţiei vor fi trimise către Uniunea Europeană date tehnice concrete cum ar fi "o serie de legi care sunt în curs de aprobare de către guvern", dar şi măsuri pe care executivul urmează să le adopte.

Cătălin Predoiu a menţionat că raportul care va fi întocmit la Ministerul Justiţiei, cu contribuţia Ministerului Afacerilor Externe va fi transmis partenerilor din statele membre şi comisiei UE.

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a mai declarat că în guvern sunt programate pentru săptămâna viitoare adoptarea legii "micii reforme" şi a strategiei pentru justiţie.

Citiţi aici interviul integral cu ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu.


Etichete RomâniaUniunea EuropeanăUEjustiţieCătălin Predoiuraportdezbaterea de prânz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live