Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Vineri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2017
Vizualizari: 358
Comentează add

Ţara este în criză economică. Noul organism poate modifica legea fundamentală, iar Parlamentul dominat de opoziţie rămâne fără influenţă. Un loc îl ocupă nora lui Nicolas Maduro.

Andunarea Constituantă a Venezuelei, deşi criticată, a fost inaugurată

radiojurnal

foto:lanación.com.ar

Controversata Andunare Constituantă a Venezuelei a avut astăzi şedinţa inaugurală, în pofida criticilor internaţionale şi a protestelor organizate de opoziţie.

France Presse scrie că Noua Adunare, aleasă duminică printr-un vot marcat de violenţe, are peste 500 de membri, printre care şi soţia şi fiul preşedintelui Nicolas Maduro.

Prezent la  reuniune, liderul de la Caracas a spus că noul organism va avea puterea de a rescrie Constituţia şi are rolul de a aduce pacea în ţară, după o perioadă de criză.

Criticii săi spun însă că preşedintele încearcă să îşi sporească puterea prin extinderea prerogativelor de care dispune.

Adunarea, aleasă pe un termen nedefinit şi dominată de partizani ai preşedintelui, va avea sediul în aceeaşi clădire cu Parlamentul, singura instituţie din ţară dominată de opoziţie, lăsată acum fără nici o influenţă. 

Venezuela trece în ultimii ani printr-o criză economică şi politică profundă.

Inflaţia a atins cote alarmante, iar din magazine lipsesc alimentele de bază, în spitalele şi farmaciile se confruntă cu o lipsă acută de medicamente.

În ultimele 4 luni au avut loc şi violenţe soldate cu peste 120 de morţi. 


Etichete adunare constituantăvenezuelacaracasnicolas maduroopoziţieparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live