Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

7 Noiembrie 2014
Vizualizari: 3353
Comentează add

Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, victimă a regimului comunist, a încetat protestul după ce Procurorului General a dat o ordonanță prin care se poate redeschide procesul.

Andrei Ursu a ieşit din greva foamei după 17 zile

atena-teognoste

Andrei Ursu a ieşit din greva foamei după 17 zile. Foto: Atena Teognoste. 

Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, victimă a regimului comunist a declarat astăzi că a încetat greva foamei după 17 zile după ce a primit din partea Procurorului General al României o Ordonanță prin care se dispune redeschiderea tuturor proceselor penale care fac parte din dosarul numit generic "Procesul Comunismului" care anterior au primit NUP-uri. 

El a declarat că această ordonanță dispune infirmarea soluțiilor de neîncepere a urmăririi penale în dosarele asupra ofițerilor de securitate implicați în acțiunea de represiune împotriva tatalui său,  cu  participarea  nemijlocită  a  ofițerului  Pîrvulescu  Marin,  pentru  infracțiunile  de crime împotriva  umanității dar și în celelalte cauze din dosarele denumite generic "Procesul Comunismului". 
 
Andrei Ursu a mai declarat că după ce judecătorul de cameră preliminară de la Curtea Militară de Apel București va valida această ordonanță, va începe urmărirea penală în dosarul tatălui său, se ve scrie rechizitoriul, dosarul urmând să fie înaintat în instanță.
 
Andrei Ursu a mai declarat că "această Ordonanță este un act al justiției Române care mi se pare că a făcut un pas înainte, pentru prima dată vorbește de crime împotriva umanității pe parcursul întregii perioade a dictaturii comuniste de până în anul 1989, menționează în acest act dizidența anilor 80, cei care au fost bătuți, torturați, încarcerați care toate se însciu în crime împotriva umanității și nu mai este nimic prescris".

Etichete Andrei Ursufiul lui Gheorghe Ursuvictimăregimul comunistProcurorului GeneralordonanţăofițerulPîrvulescu MarinucisNUPdosare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live