Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

2 Mai 2012
Vizualizari: 1313
Comentează add

Andrei Marga este noul ministru propus pentru ministerul Afacerilor Externe.

Andrei Marga - profil

ioana-dogaru

Andrei Marga s-a născut la 22 mai 1946, la Bucureşti. Din 1971, el este licenţiat în Filosofie, cu specializarea secundară Sociologie.

Marga este profesor universitar, doctor în Filosofie contemporană şi predă această disciplină, precum şi Logica, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.

Andrei Marga a fost, timp de patru mandate, din anul 1993, rector al acestei Universităţi.

Andrei Marga este laureat al premiului Herder (2005) şi este, din anul 2010, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Între 5 decembrie 1997 şi 28 decembrie 2000, a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale, în Cabinetele conduse de Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu.

Andrei Marga a lansat, în calitatea de ministru al Educaţiei, programul reformei comprehensive a Educaţiei, care includea reforma curriculară, schimbări în managementul academic şi financiar în domeniul educaţiei, descentralizarea şi reorganizarea cercetării.

A deţinut pentru scurt timp funcţia de preşedinte al PNŢCD, apoi a părăsit acest partid şi s-a înscris în PNL.

În prezent este membru al Biroului Politic Central al Partidului Naţional Liberal şi, în această calitate, face parte din Consiliul Naţional Executiv şi din Delegaţia Permanentă ale acestui partid.

Andrei Marga a fost ministru al Educaţiei, în perioada 1997 - 2000, când a fost coleg de Cabinet cu Traian Băsescu, actualul şef al statului criticându-l pe liberal, în 2010, pentru reforma pe care a făcut-o în domeniu la finele anilor '90.


Etichete Andrei Margaexterneministruguvernprofil

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live