Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Zidaru

19 Septembrie 2012
Vizualizari: 1924
Comentează add

Poeta Doina Uricariu a fost numită miercuri în funcţia de director al ICR de la New York, înlocuind-o astfel pe Corina Şuteu, care şi-a prezentat demisia săptămâna trecută.

Andrei Marga doreşte suplimentarea bugetului ICR

claudia-zidaru

Andrei Marga. Foto: Agerpres.

Noul preşedinte al Institutului Cultural Român, Andrei Marga cere suplimentarea bugetului instituţiei, în condiţiile tăierii cu o treime a fondurilor.

Andrei Marga a înaintat conducerii PNL solicitarea de a fi suspendat din calitatea de membru al partidului, întrucât funcţia pe care o ocupă este incompatibilă cu activitatea sa politică, dar provocările pentru conducerea ICR de-abia acum încep.

Destinul ICR depinde de bani, dar şi de o viziune modernă de lucru.

Dacă în trecut proiectele institutului au fost aclamate de presa internaţională şi de doi laureaţi ai premiului Nobel, rămâne în putinţa noii conduceri, care îl are în frunte pe Andrei Marga, să continue, cel puţin la acelaşi nivel ca anul trecut, activitatea ICR.

"Intervine o diversificare a activităţilor. S-a suplimentat şi personalul de la dispoziţia institutului. A început şi discuţia cu autorităţile guvernamentale pentru a suplimenta bugetul. Vor fi sprijinite spre consacrare noi generaţii", a spus Andrei Marga.

Cu planuri de extindere în America Latină, Rusia şi China, filialele deja existente subliniază lipsa banilor, determinând şi o demisie a conducerii de la New York.

Poeta Doina Uricariu a fost numită miercuri în funcţia de director al ICR de la New York, înlocuind-o astfel pe Corina Şuteu, care şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, după şase ani la conducerea filialei newyorkeze a instituţiei.

Andrei Marga spune că se vor organiza concursuri pentru noii numiţi în posturile din străinătate, fiind respectată astfel legislaţia.

De asemenea va fi implementată noi regulamente  precum şi o nouă organigramă, a adăugat Andrei Marga.

"Consiliul de conducere va decide noua organigramă, noul regulament şi alte măsuri. Prioritatea zero a mea este ca Institutul Cultural Român să fie un centru de coagulare a unor iniţiative culturale puternice, care să arate că aici, la Carpaţi, sunt românii care au un cuvânt de spus în cultura lumii", a mai spus preşedintele ICR, Andrei Marga.


Etichete Institutul Cultural RomânPNLAndrei MargaNew York

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live