Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2021
Vizualizari: 187
Comentează add

În țara noastră nu se pune deocamdată problema impunerii de noi restricții, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Andrei Baciu: Nu se pune deocamdată problema impunerii de noi restricţii

radiojurnal

Andrei Baciu. Foto: facebook.com/Andrei.Baciu101

În țara noastră nu se pune deocamdată problema impunerii de noi restricții, chiar dacă numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în ultima perioadă - spune secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.
 
Invitat astăzi la Radio România Actualități, el a atras încă o dată atenția asupra importanței respectării regulilor de prevenție a răspândirii bolii:
 
Andrei Baciu: În România, în momentul de faţă nu se pune problema de aşa ceva. Lucrurile sunt foarte bine gestionate. Avem un număr mic de cazuri faţă de ce aveam în perioadele cele mai intense. Sigur, în ultima săptămână s-a constatat o uşoară creştere, însă acest lucru poate fi pus şi pe seama creşterii interacţiunilor dintre persoane, redeschiderea şcolii ş.a.m.d. Această creştere trebuie privită pe un interval de cel puţin câteva zile. Dacă auzim că azi faţă de ieri a crescut sau a scăzut cu un număr de X, nu are o semnificaţie medicală atât de importantă cum are, de exemplu, creşterea de la o săptămână la alta, cu atât mai mult o diferenţă semnificativă.
Masca, o minimă grijă faţă de distanţa fizică şi o igienă suplimentară au reale efecte şi, practic, acestea sunt măsurile, pe care trebuie să le mai păstrăm încă foarte puţin.
 
Realizator: Andrei Baciu a precizat că toate vaccinurile care au primit aprobare pentru a fi folosite în România sunt eficiente împotriva tuturor tulpinilor de coronavirus prezente în ţara noastră.
 
Andrei Baciu: În Europa și în România, tulpinile de coronavirus existente și circulante - de fapt variațiile, că vorbim de același virus, care a suferit o mică mutație, o mică variație - sunt sensibile și vaccinurile pe care le avem sunt eficiente în totalitate împotriva acestor noi tulpini, deci să nu avem niciun fel de grijă din această perspectivă.
 
(PH)
 

Apel matinal: Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății


Etichete Andrei Baciusecretar de statrestrictii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live