Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Niţă

6 Iulie 2013
Vizualizari: 1570
Comentează add

Cazul presupusei fraude de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucuresti a fost urmat de cele din judetul Constanta.

Anchetele procurorilor la bacalaureat se extind

cristian-nita

Foto: Arhiva Agerpres.

Cu două zile înainte de afişarea rezultatelor din această sesiune a examenului de bacalaureat, se fac simţite efectele posibilei fraude de la liceul Dimitrie Bolintineanu, din prima zi a probelor scrise.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandu Niculae, a fost suspendat din funcţie până la încheierea anchetei ordonate de Ministrul de Interne.

Alexandru Niculae declarase ieri că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală.

El a fost contrazis ulterior de procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu.

Acesta a spus că procurorii şi poliţiştii au mers la liceu pentru a stabili modalitatea în care vor fi audiaţi elevii, că pentru audiere au fost emise citaţii şi nu s-a pus problema punerii în aplicare a unor mandate de aducere.

Bogdan Staicu mai afirma că audierea elevilor va continua şi astăzi, dar purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Corina Paraschivescu, a precizat pentru Radio România Actualităţi că audierea va avea loc luni şi a presupus că procurorul şef Bogdan Staicu ar fi uitat că "sâmbăta parchetul nu are program decât dacă au loc reţineri în această zi".

Alte cazuri de posibile fapte de corupţie la bacalaureat

Mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari au fost audiaţi de procurorii anticorupţie după ce oamenii legii au primit o sesizare, potrivit căreia unii elevi ar fi strâns bani pentru supraveghetori, ca să-i lase să copieze la examenul de bacalaureat.

Până în prezent nu a fost începută urmărirea penală împotriva vreunei persoane.

Şi la Liceul "George Călinescu" din Constanţa au fost găsiţi ieri într-o clasă, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, bani ascunşi într-un pachet de şerveţele, în timp ce la un liceu din Mangalia au fost descoperite fotocopii cu subiectele rezolvate.


Etichete Dimitrie BolintineanufraudabacalaureatBucurestiNavodariConstantaprocuraturaAlexandu NiculaeBogdan Staicu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live