Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

2 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1420
Comentează add

În Statele Unite, o echipă de experţi a început o anchetă pentru a descoperi din ce cauze a explodat o navetă spaţială a companiei Virgin, vineri, la scurt timp după lansare.

Anchetă privind explozia navetei spaţiale Virgin

gabriela-tatarau

Foto: virgingalactic.com.

În Statele Unite, o echipă de experţi a început o anchetă pentru a descoperi din ce cauze a explodat o navetă spaţială a companiei Virgin, vineri, la scurt timp după lansare. 

Ar putea trece chiar şi un an până la finalizarea investigaţiilor.

 Accidentul nu va opri, însă, compania Virgin, care plănuia să lanseze chiar de anul viitor curse turistice în spaţiul cosmic.  

Este al doilea accident de acest gen care s-a produs în ultima săptămână, după ce, cu doar câteva zile înainte, a explodat o rachetă a societăţii Orbital Sciences, care trebuia să transporte o capsulă către Staţia Spaţială Internaţională. 

Aceste accidente sunt o grea lovitură pentru sectorul aerospaţial privat, însă patronul multinaţionalei Virgin, miliardarul Richard Branson, spune că este hotărât să înveţe din tragedie şi să meargă mai departe. 

Era al 55-lea zbor de testare pentru naveta prototip SpaceShipTwo, dar de această dată s-a produs o anomalie la două minute după desprinderea de nava propulsoare. 

Rămăşiţele căziute în deşert se întind pe câţiva kilometri. 

Cel mai probabil, atenţia anchetatorilor se va concentra pe combustibilul experimental folosit, o formulă nouă pe bază de plastic.   

În explozia navetei SpaceShipTwo, unul din cei doi piloţi a murit, dar celălalt a reuşit să se catapulteze la timp şi acum este în spital.


Etichete navetăspațialăVirgin GalacticRichard BronsonprăbușiredeșertMojavezborsuborbital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live