Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Bâcâin

18 Februarie 2014
Vizualizari: 1285
Comentează add

Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut legislativului declanşarea unei anchete care să lămurească toate suspiciunile legate de activitatea şi salariile de la ASF.

Anchetă parlamentară solicitată în cazul salariilor de la ASF

cristian-bacain

Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu. Foto: Arhivă.

O comisie parlamentară ar putea verifica salariile angajaţilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare a cerut legislativului declanşarea unei anchete care să lămurească toate suspiciunile legate de activitatea şi salariile foarte mari de la ASF.

Birourile Permanente ale celor două camere sunt cele care vor lua o decizie în acest sens, spune preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Senat, Cosmin Nicula.

Şeful asociaţiei care cere ancheta parlamentară, Alin Iacob spune că deşi salariile angajaţilor de la ASF nu sunt plătite din bani publici, politica de angajări, dar şi legăturile dintre salariaţi şi unii oameni politici trebuie clarificate.

"Nu este normal ca o grămadă dintre angajaţii acestei autorităţi să fie în relaţii extrem de apropiate cu oameni din structurile guvernamentale sau parlamentare sau ale partidelor politice. /.../ ca toate aceste rubedenii ale politicienilor să fie extraordinari de competenţi.Noi nu ne-am adresat partidelor politice, noi ne-am adresat unei instituţii fundamentale a României, Parlamentului României", a spus Alin Iacob.

"Tot mai multe probleme" pe piaţa asigurărilor

Dan Radu Ruşanu, şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, este cel mai bine plătit, cu 72.000 de euro în ultimele două luni ale anului trecut.

El este urmat de de prim-vicepreşedintele Daniel Dăianu, cu un venit brut de peste 68.000 de euro în aceeaşi perioadă.

Salariile de zeci de mii de euro au ieşit la iveală după ce printr-o ordonanţă de urgenţă s-a propus reducerea numărului membrilor din conducere şi angajarea lor pe condiţii profesionale.

Scandalul privind salariile exagerat de mari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară vine în contextul în care în ultima perioada au fost semnalate tot mai multe probleme pe piaţa asigurărilor.

La Timişoara, spre exemplu, 10.000 de şoferi au depus plângeri la ASF anul trecut din cauza poliţelor RCA.

Oamenii spun că le-au fost blocate maşinile în Service-uri după ce firmele de asigurări de la care au cumpărat poliţele au refuzt să plătească pagubele.


Etichete ASFsalarii mariBirourile permanentefinanţeSenatCosmin NiculabaniangajărisalariiAlin IacobDan Radu RuşanuDaniel DăianuRCA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live