Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

15 Iulie 2019
Vizualizari: 261
Comentează add

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naţionale şi mai mulţi deputaţi în actualul Parlament de la Chişinău vor fi audiaţi săptămâna viitore.

Anchetă parlamentară privind frauda bancară din Republica Moldova

cristina-popusoi-radio-chisinau

 Foto: Arhivă.

La Chişinău, o comisie parlamentară specială continuă audierile în dosarul privind frauda de un miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc. Fostul prim-ministru Iurie Leancă şi fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei urmează să fie audiaţi de către deputaţi. 

Fostul premier moldovean Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naţionale şi mai mulţi deputaţi în actualul Parlament de la Chişinău vor fi audiaţi săptămâna viitore la Comisia de anchetă privind frauda bancară.

Preşedintele comisiei de anchetă, Alexandru Sluser, a spus că în prezent se încearcă stabilirea autenticităţii unor documente apărute în spaţiul public despre care se spune că ar fi părţi ale raportului Kroll II, o investigaţie realizată de o companie americană privind frauda din sistemul bancar de la Chişinău.

Acum câteva zile, liderul unui partid prorus, Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, a anuntat că deţine părţile doi şi trei ale raportului  Kroll II. Comisia parlamentară de anchetă susţine că nu a primit, deocamdată, aceste documente care ar conţine lista beneficiarilor finali ai jafului din sistemul bancar, însă presupune că ar fi avut loc o scurgere de informaţii de la Procuratura Generală.

Potrivit membrilor comisiei, reprezentanţii companiei americane care a investigat frauda bancară din Republica Moldova sunt nemulţumiţi şi nedumeriţi că a avut loc această scurgere de informaţii.

După instaurarea unei noi puteri la Chişinău a fost constituită o comisie parlamentară de investigare a fraudei de un miliard de dolari din trei bănci moldoveneşti.

Comisia a facut public raportul Kroll II şi a audiat mai multe persoane, inclusiv reprezentanţi ai băncilor implicate în delapidări şi foşti miniştri.


Etichete Iurie LeancămiliardChi;in[uRepublica MoldovaAlexandru Sluser,raportul Kroll IIRenato Usatîi,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live