Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

7 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1278
Comentează add

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a pledat pentru continuarea anchetei şi reinvitarea procurorului şef Laura Codruţa Koveşi în faţa comisiei parlamentare

Ancheta parlamentară privind alegerile din 2009 se prelungeşte cu 2 luni

-

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Foto: Arhivă.

Termenul de depunere a raportului Comisiei Parlamentare care investighează desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a prelungit cu două luni.

Reporterul RRA, Amalia Bojescu, relatează că deputatul PNL, Cezar Preda, spunea în timpul dezbaterilor că activitatea Comisiei s-a îndepărtat de obiectivul său, iar din acest motiv discuţiile trebuie încheiate. 

Cezar Preda: "Nu mai avem ce audia. Începem să îi rechemăm pe cei pe care i-am audiat acum o lună, acum două luni. Au venit oameni care nu au nicio legătură cu ancheta şi au început să îşi verse frustrările personale şi spiritul de revanşă în organizaţiile din care făceau parte.

PNL vă propune să închidem această anchetă şi să nu mai ţinem agenda publică numai din dorinţa noastră de a face o fixaţie pe anumiţi responsabili din România."

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, l-a contrazis şi a precizat că termenul trebuie prelungit pentru că această Comisie nu şi-a atins obiectivul.

Liviu Pleşoianu: Există toate raţiunile pentru a continua, există toate raţiunile pentru a o reinvita pe doamna Kövesi care nu este deasupra muritorilor de rând. Pentru că unul din obiective nu a putut fi atins, deoarece unele persoane care au fost invitate la audieri  au înţeles să sfideze Parlamentul, care este forul suveran al poporului român."

Preşedinta Comisiei de anchetă, Oana Florea, a cerut prelungirea termenului pentru depunerea raportului întrucât mai multe instituţii nu au furnizat informaţiile solicitate, relevante pentru redactarea documentului.


Etichete comisia pentru ancheta alegerilor din 2009Liviu PleşoianuLaura Codruţa KoveşiOana Florea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live