Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

10 Noiembrie 2021
Vizualizari: 380
Comentează add

O femeie a reclamat că soţul ei a murit în unitatea medicală, după ce a fost ţinut afară, în frig, şi nu a fost tratat corespunzător.

Anchetă la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă.

Este anchetă la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" Galaţi, după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit în unitatea medicală, după ce a fost ţinut afară, în frig, şi nu a fost tratat corespunzător.

Femeia susţine că soţul ei era vaccinat anti-COVID şi avea o simplă pneumonie.


Reporter: Tragica poveste a început vinerea trecută, când gălățeanul a făcut febră și acuza dureri în spate.

După ce au aflat de la ambulanță că ar putea fi testat COVID acasă abia după două zile, din pricina numărului mare de cazuri, soții Chirilă au mers împreună la Spitalul Județean, însă cum rezultatul testului rapid era negativ, cei din urgențe i-au spus bărbatului să plece acasă și să revină cu un test PCR.

După 24 de ore, bărbatul s-a întors la spital cu ambulanța, căci îi era și mai rău.


Soţia decedatului: A așteptat până seara la opt la Spitalul Județean din Galați afară, în curtea spitalului, o zi întreagă, de la opt jumate dimineață până seara la opt. În frig! Duminică seara a venit acasă pentru că nimeni nu i-a făcut nimic. Deci l-au internat luni dimineață într-un container din acela, i-a pus pe mască și abia după amiază cu chiu cu vai l-a văzut un medic internist, care a zis că trebuie transferat la TBC, deoarece are saturația mică. L-au refuzat de la TBC, au venit înapoi la Spitalul Județean și l-au pus să mai aștepte. Am vorbit eu cu el la telefon, era şase și ceva seara, l-au băgat la ATI și dimineață la 5:15 s-a întâmplat nenorocirea.


Reporter: Spune acum soția îndurerată. Spitalul Județean Galați a demarat o anchetă. Violeta Şapira, purtătorul de cuvânt al instituției:


Violeta Şapira: S-au demarat deja verificări, urmând ca rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal.


Etichete galatianchetaspitalpneumonie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live