Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Martie 2021
Vizualizari: 292
Comentează add

Ministrul sănătăţii a solicitat începerea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu

florin-lepadatu

   S

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat începerea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, după ce în spaţiul public au apărut acuzaţii de rele tratamente aplicate unor pacienţi internaţi la Terapie Intensivă.

Ancheta va fi derulată de o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au deschis un dosar penal cu privire la posibile fapte de omor.


Reporter: Carmen Vulcan: "Asistenta medicală, fostă angajată în Secţia ATI la Spitalul Judeţean din Sibiu, a făcut, sub protecţia anonimatului, mărturisiri cutremurătoare pentru un ziar local, în care susţine că se moare cu zile în Secţia ATI-COVID. Cadrul medical povesteşte că mai toţi bolnavii de COVID care ajungeau la ATI erau puternic sedaţi şi apoi intubaţi, chiar dacă nu era necesar, iar unii erau legaţi de pat. Ca reacţie, conducerea Spitalului Judeţean Sibiu spune că acuzaţiile prin care se afirmă că decesele unor pacienţi au fost cauzate de deficienţe terapeutice trebuie dovedite prin probe şi analizate de către persoanele care înţeleg procedurile medicale de specialitate şi nu prin prisma unor sesizări anonime. Şeful Secţiei ATI de la Spitalul Judeţean Sibiu, medicul Mihai Sava, afirmă că legarea de pat a pacienţilor se practică în toate secţiile de Terapie Intensivă. Sibiul este judeţul din ţară cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzată de COVID-19. De asemenea - potrivit datelor Spitalului Clinic Judeţean Sibiu - rata de mortalitate în Secţia de Terapie Intensivă - COVID este de peste 72%.", arată Rador.


Etichete bolnavispital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live