Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Trei pacienți au murit și urmează să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecțiunea apărută la stația de oxigen.

Anchetă la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești

radio-romania-actualitati

Spitalul din Tg. Cărbuneşti. FOTO: https://spitalcarbunesti.ro/.

Mai multe ancheta sunt în desfășurare la Spitalul de Urgență din localitatea Târgu Cărbunești din județul Gorj, unde instalația de oxigen s-a defectat în această dimineață.

Trei pacienți au murit și urmează să se stabilească dacă decesele au legătură cu defecțiunea apărută la stația de oxigen.

Corespondentul RRA Răzvan Stoichițoiu a urmărit evoluția evenimentelor și transmite.

Reporter: În această dimineață la controlul pe care Direcția de Sănătate Publică l-a efectuat la Spitalul din Târgu Cărbunești a fost sesizată o problemă la alimentarea cu oxigen. Zeci de ambulanțe din Gorj şi din județele limitrofe au transportat pacienții către alte spitale. Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.


Mihaela Țicleanu: La Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au fost transferați 13 pacienți de la spitalul Târgu Cărbunești. Din păcate, unul dintre acești pacienți a decedat. Este vorba despre o femeie în vârstă de 79 de ani, restul de pacienți, 12 la număr, se află internați la secțiile ATI din cele trei clădiri ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. În cursul zilei de astăzi, pacienții care pot fi transportați în siguranță, din punct de vedere medical, vor fi transferați la Spitalul Târgu Cărbunești, restul rămânând la Spitalul Județean Târgu Jiu, sub supraveghere medicală și tratament.


Reporter: În acest moment, spitalul din Târgu Cărbunești a redevenit funcțional. Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

Marcel Iacobescu: A fost verificată instalația, a fost încărcată butelia de oxigen, am început să readucem pacienţii în saloane. Voi trimite Corpul de Control împreună cu reprezentanţi ai DSP şi ISU să verifice toate aspectele legate de acest incident.

Reporter: Trei persoane au decedat la Spitalul din Târgu Cărbunești. În acest caz, Inspectoratul de Poliție Județean Gorj efectuează cercetări. Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al instituției.


Corina Scurtu: Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală efectuându-se în momentul de față in rem, adică asupra faptei.

(RS)


Etichete anchetagorjtargu carbunestioxigendspspital(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live