Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Dumăscu

9 August 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Anchetă la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui

dana-dumascu

 Foto: Arhivă.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi o vizită inopinată la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, acolo unde este în derulare o anchetă disciplinară după ce un ambulanțier s-a deplasat cu o autospecială pentru a-şi aduce de pe litoral fiica ce fusese confirmată cu noul coronavirus.

În acest caz polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Reporter: Dana Dumăscu: Adolescenta adusă de pe litoral cu ambulanța de către tatăl ei a participat anterior la o petrecere de majorat.
 
Ea a fost testată, deoarece prezenta simptome specifice pentru COVID-19, dar nu a așteptat rezultatul testului și a plecat la mare cu alţi tineri, care fuseseră şi ei prezenți la respectiva petrecere.
 
Ulterior fata a fost confirmată cu noul coronavirus, iar cei 29 de adolescenți, care intraseră în contact cu ea, au plecat și ei la mare și au fost aduşi în județ cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
 
O parte dintre ei au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 și internați în spitalul suport COVID-19 din Bârlad, iar alții au fost izolați la domiciliu.
 
În context, specialiști în sănătate fac un nou apel către populație să respecte normele de protecție.
 
Ei atrag atenția că mersul la petreceri private în curţi sau la grătar cu familia nu reduce pericolul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, chiar dacă întâlnirile au loc în aer liber.
 
(PH)

Etichete ambulanta Vasluiancheta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live