Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2016
Vizualizari: 973
Comentează add

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc, luni dimineaţa, la artistul Ioan Gyuri Pascu.

Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

radiojurnal

Foto: Arhivă/Marilena Frâncu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov desfăşoară o anchetă internă în urma intervenţiei care a avut loc, luni dimineaţa, la artistul Ioan Gyuri Pascu.

Verificările au fost declanşate după ce, în noaptea morţii artistului, o ambulanţă a fost solicitată iniţial în jurul orei 3:00, iar medicul l-a diagnosticat pe Ioan Gyuri Pascu cu atac de panică.

La ora 5:00 dimineaţă, la cea de-a doua solicitare, artistul nu a mai putut fi resuscitat.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi. 

Alis Grasu: ”Noi ne-am autosesizat, pentru că la aproximativ o oră a fost chemat din nou, pe 112, Serviciul de Ambulanţă, de data aceasta, pentru un bărbat care s-a cianozat şi care respiră greu sau nu mai respiră.

”Cert este că la cazul respectiv a plecat de urgenţă un echipaj cu medic, care a ajuns în 10 minute.

”Însă, acolo deja au găsit două echipaje de la SMURD, un echipaj de prim-ajutor şi un echipaj cu medic, şi, pentru că dânşii începuseră resuscitarea şi urmau protocolul, nu a fost nevoie şi de prezenţa echipajului nostru, care a fost eliberat să meargă către o altă solicitare.

”Având în vedere că stopul cardio-respirator a survenit la interval relativ scurt de la consultul medicului de consultaţii, am considerat necesar să ne autosesizăm şi să declanşăm o anchetă internă, o cercetare adiministrativă, în acest caz, pentru a identifica dacă este sau nu vorba de un caz de malpraxis.

”Sperăm că cercetarea va fi finalizată în cursul zilei de mâine, pentru că trebuie urmaţi toţi paşii din Codul Muncii în ceea ce priveşte cercetarea disciplinară, astfel încât orice măsură s-ar lua să nu poată fi contestată.”


Etichete anchetăServiciul de Ambulanţă Bucureşti-IlfovIoan Gyuri Pascu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live