Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Octombrie 2017
Vizualizari: 736
Comentează add

Ministrul apărării , Mihai Fifor, a dispus o anchetă în legătură cu reînhumarea, într-un cimitir din Rusia, a osemintelor militarilor români căzuţi în luptele de la Stalingrad.

Anchetă la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor

radiojurnal

  Ceremonie de reînhumare, în Cimitirul de la Rossoşka - Volgograd, a 345 de militari români căzuţi la datorie. Foto: Arhiva/ MApN.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a dispus o anchetă la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în legătură cu reînhumarea, într-un cimitir din Rusia, a osemintelor militarilor români căzuţi în luptele de la Stalingrad, din cel de-Al Doilea Război Mondial. Măsura vine după ce, în presă, au apărut informaţii potrivit cărora osemintele ar fi fost depuse în cutii de carton, şi nu în sicrie.
 
Mihai Fifor: "Sunt foarte multe lucruri pe care îmi doresc să le clarific. Tocmai de aceea am dispus Corpului de Control să înceapă de îndată o misiune de control la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor.
 
"Sper ca foarte curând să avem şi un raport pe tema aceasta, pe care o să îl facem public.
 
"În altă ordine de idei, discutând cu secretarul general al Ministerului Apărării, care a participat la ceremonie, şi discutând cu colegii mai vechi din minister, am înţeles că este o achiziţie care s-a făcut la începutul lunii mai pentru această ceremonie. Aşteptăm raportul Corpului de Control şi după aceea discutăm detalii."
 
Ceremonia de reînhumare a 345 de militari români în Cimitirul de Onoare Românesc de la Rossoşka, în regiunea rusă Volgograd, a avut loc la sfârşitul lunii trecute./asalar

Etichete Oficiul Naţional pentru Cultul Eroiloranchetareinhumaremilitari romaniministrul apărării naţionaleMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live