Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

3 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1112
Comentează add

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunţat că va sancţiona conducerea Metrorex, după ce prăbuşirea tencuielii şi a unui jgheab au oprit 2 ore circulaţia în staţia Eroilor

Anchetă la Metrorex

alex-lancuzov

 

Ministerul Transporturilor a constituit o comisie de anchetă după incidentul care a oprit, peste două ore, circulaţia metroului pe două dintre cele mai importante magistrale.

Ministrul de resort, Felix Stroe, a promis sancţiuni severe pe tot lanţul de conducere, în funcţie de rezultatul anchetei. El a spus la un post de televizune că ar putea fi sesizate inclusiv organele de urmărire penală.

Felix Stroe: "Sunt multe lucruri care nu sunt în regulă. Este vorba de indisciplină, rutină, iresponsabilitate faţă de lucrările de întreţinere. A început o anchetă foarte complexă la Metrou, condusă de secretarul de stat Cercel Ninel.

Vom analiza dacă Metroul are planuri de întreţinere curente, trimestriale, anuale, dacă lucrările se efectuează în realitate, /.../ se vor lua cele mai severe măsuri. Dacă va fi cazul, vom sesiza şi organele de cercetare penală."

Incidentul a avut loc în jurul orei 5:20, în apropiere de staţia Eroilor, unde o porţiune mare de tencuială şi un jgheab de scurgere a infiltratiilor au căzut pe sine şi au produs un scurtcircuit. Un tren a ramas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de staţie, dar călătorii au fost evacuaţi în siguranţă, potrivit Metrorex.

La Ministerul Transporturilor a fost convocată şi o şedinţă de urgenţă care continuă şi la această oră. Ministrul Felix Stroe anunţase că i-a demis pe directorii general şi de exploatare de la Metrorex, Marin Aldea, respectiv Liviu Dinu, însă, potrivit Ordonanţei privind guvernarea corporatisă, directorul general nu poate fi schimbat decât de Consiliul de Administraţie, care încă nu a fost convocat, transmite reporterul RRA Alexandru Lancuzov.


Etichete MetrorexanchetăMinisterul TransporturilorFelix Stroestaţia Eroilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live