Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

9 Mai 2022
Vizualizari: 235
Comentează add

Anchetă internă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Focşani, după ce un copil de patru ani a murit.

Anchetă la Focșani. Un copil de 4 ani a murit după o operație de hernie

gabriel-sava

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon Focşani a demarat o anchetă internă, după ce un copil de patru ani a făcut stop cardiac în sala de operaţie şi, în ciuda faptului că medicii au încercat să îl resusciteze aproape trei ore, a decedat au informat astăzi reprezentanţii unităţii medicale. Corespondentul nostru Gabriel Sava transmite.


Reporter: În cursul zilei de miercuri, copilul a fost programat la o intervenţie chirurgicală de hernie ombilicală.

Medic Ludmila Munteanu, şefa secţiei Chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon Focşani:


Ludmila Munteanu: Miercuri a fost operat de hernie inghinală. A doua zi, joi dimineaţă, a fost externat în stare generală bună. Joi seara m-au sunat, mi-a zis că copilul în continuare are dureri abdominale şi ce să facă? L-am băgat primul în sală vineri dimineaţă, nu am găsit absolut nimic decât un lichid peritoneal mai tulbure, din care s-au recoltat probe, evident. Am început procedura de închidere a peretelui abdominal şi în acel moment a făcut un stop cardio-respirator.


Reporter: La nivelul unităţii medicale s-a constituit o comisie de anchetă pentru a stabili cele întâmplate. O parte din investigaţiile de medicină legală vor fi efectuate la Iaşi, la Institutul Naţional de Medicină Legală.

Poliţiştii au anunţat că în această cauză se efectuează cercetări într-un dosar penal privind moartea suspectă a unui minor în vârstă de patru ani.

Plângere a fost depusă vineri, după ce a intervenit decesul minorului. Părinţii sunt decişi să ceară şi o anchetă la Colegiul Medicilor pentru malpraxis.


Reporter: La acelaşi spital din Focşani mai este o anchetă în curs, în cazul unei femei de 64 de ani care a murit în secţia destinată pacienţilor COVID, după ce a fost purtată între spitale cu ambulanţa din cauza unor teste cu rezultate diferite.


Etichete focsanianchetaspitalcopil morthernie ombilicalaludmila munteanustop cardio-respirator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live