Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

O echipă a început cercetările în cazul tragediei de la Secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Anchetă în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

radiojurnal

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, poliţişi şi specialişti în investigarea incendiilor a început astăzi cercetarea la faţa locului în cazul tragediei de la Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob, care în trecut s-a ocupat şi de cercetările în cazul incendiului de la Colectiv sau în cel de la Maternitatea Giuleşti.

El a declarat că ancheta la faţa locului ar putea dura şi două zile. În acest caz, a fost deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Zece oameni aflaţi la ATI au murit în urma incendiului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Medicul de gardă a suferit arsuri severe în timp ce încerca să salveze pacienţii şi a fost transportat la un spital din Belgia.

Incendiul de la Piatra Neamț, cercetat de experți de la Petroșani

O echipă de specialiști de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă din Petroșani va efectua expertiza tehnică în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, transmite corespondentul RRA, Ilie Pintea.

Directorul Institutului, Artur Găman, a precizat că experții au ajuns deja la fața locului și au început recoltarea de probe în vederea analizelor specifice, pentru a determina cauzele și împrejurările care au dus la producerea acestei tragedii.

Cercetătorii de la Petroșani au mai efectuat astfel de expertize și în cazurile incendiilor de la Maternitatea Giulești sau de la clubul Colectiv, institutul din Petroșani fiind singurul din țara noastră abilitat pentru asemenea cercetări.


Etichete expertipetrosanianchetapiatra neamtincendiuprocurori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live