Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 Mai 2014
Vizualizari: 923
Comentează add

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 45 au fost rănite, în urma ciocnirii dintre un tren de pasageri, care se îndrepta dinspre Moscova spre Chişinău, şi un marfar.

Anchetă în Rusia privind accidentul de tren

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captură youtube

În Rusia, şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar cel puţin 45 au fost rănite, în urma ciocnirii dintre un tren de pasageri, care se îndrepta dinspre Moscova spre Chişinău, şi un marfar.

Conform diverselor instituţii, între 25 şi 29 de persoane au fost evacuate cu elicopterele şi ambulanţele în spitale din Moscova şi din localităţile din zona accidentul, 17 dintre acestea fiind în stare gravă, cu leziuni interne şi fracturi multiple.

Majoritatea sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, dar starea de sănătate a pacienţilor, parte din care au fost deja operaţi, nu a permis încă identificarea tuturor.

În momentul de faţă, în spitale rămân 24 de persoane, 11 la Moscova, 10 în alte localităţi, trei fiind tratate ambulatoriu.

Accidentul s-a produs la 80 de kilometri sud de Moscova, când un tren ucrainean de marfă ce transporta containere a atins tangenţial în curbă trenul de pasageri, distrugând vagonul numărul 7 şi avariind vagonul numărul 8.

Ancheta investighează trei posibile cauze ale accidentului: starea necorespunzătoare a trenului de marfă, starea necorespunzătoare a liniei ferate, respectiv modul în care au acţionat mecanicii de locomotivă.

Premierul Dmitri Medvedev a dispus să fie luate toate măsurile pentru ajutorarea victimelor. Informaţii despre starea acestora se pot afla apelând un număr de telefon gratuit, autorităţile ruse urmând să asigure şi locuri de cazare gratuite pentru rudele victimelor.


Etichete accidenttrenRusiaRepublica MoldovaChişinăuMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live