Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

26 Aprilie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Guvernul britanic a iniţiat o investigaţie internă pentru a descoperi cine a furnizat presei informaţii secrete dintr-o şedinţă a Consiliului Naţional de Securitate.

Anchetă în Guvernul britanic privind furnizarea de informaţii secrete

dan-vasiliu

Podul şi palatul Westminster din Londra.        Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940.

Guvernul britanic a iniţiat o investigaţie internă pentru a descoperi cine a furnizat presei informaţii secrete dintr-o şedinţă a Consiliului Naţional de Securitate.

Cotidianul "Daily Telegraph" a anunţat că executivul va angaja compania chineză Huawei în furnizarea de echipamente pentru viitoarea reţea 5G, aceasta în ciuda criticilor şi îngrijorărilor privind securitatea informaţiilor.

Toţi membrii guvernului care au participat la şedinţa secretă a Consiliului Naţional de Securitate vor trebui să declare public dacă s-au aflat sau nu în spatele scurgerii de informaţii către presă.

Deja ministrul apărări, David Williamson, şi cel de externe, Jeremy Hunt, au negat că ar fi furnizat detalii jurnaliştilor.

Dacă nici una dintre persoanele prezente la întâlnire nu-şi va recunoaşte vina este posibil ca ancheta internă să se transforme într-una penală.

Poliţia va avea dreptul să interogheze toţi suspecţii, iar procurorul general va decide dacă va acuza pe cineva de dezvăluire neautorizată de informaţii, pedeapsa putând ajunge până la doi ani de închisoare.

În ciuda criticilor şi îngrijorărilor privind securitatea informaţiilor, Marea Britanie a decis să includă în reţeaua 5G pe care o va construi echipamente produse de Huawei. 

Conform documentului adoptat, echipamentele de comunicare produse de Huawei vor fi montate în zone neesenţiale ale reţelei 5G care urmează a fi construită.

Decizia a atras numeroase critici din partea politicienilor, dar şi a specialiştilor din Marea Britanie.

Centrul guvernamental de comunicţie a avertizat public că apelarea la tehnologiile producătorilor chinezi atrage după sine un risc crescut în faţa spionajului şi atacurilor cibernetice.


Etichete anchetahuaweimarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live