Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2014
Vizualizari: 2227
Comentează add

Ministerul Sănătăţii a început deja o anchetă în cazul săpunului lichid contaminat găsit în Spitalul Elias, spune ministrul Nicolae Bănicioiu.

Anchetă în cazul săpunului lichid infestat din spitale

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Săpunul lichid contaminat masiv cu o bacterie care a infectat doi pacienţi de la Spitalul Elias din capitală a fost retras din circuit.

La sfârşitul lunii iulie, un bebeluş născut prematur şi un pacient bolnav de cancer au luat această bacterie periculoasă prezentă în săpunul dezinfectant folosit de angajaţi.

Produsul a ajuns, de asemenea, la spitalul judeţean din Focşani şi la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş unde era folosit inclusiv de cadrele medicale care intrau în sălile de operaţie.

Ministerul Sănătăţii a început deja o anchetă în acest caz, a precizat ministrul Nicolae Bănicioiu.

"Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul de Sănătate Publică au recoltat probele. Imediat ce s-a constat acest fapt, a fost interzisă acea substanţă, deci este vorba de săpunul lichid respectiv, a fost anunţat producătorul şi a fost retras din orice unitate sanitară din România, care, trebuie să spunem, a fost achiziţionat prin proceduri, aşa cum prevede legislaţia.

"În momentul de faţă se fac testele. A fost vorba - deci, la Focşani şi la Târgu Mureş nu este vorba de persoane afectate - a fost vorba doar la Elias, de două astfel de infecţii. Noi sperăm să nu fie mai mult decât cele două persoane identificate în moementul de faţă", a spus ministrul sănătății.


Etichete anchetăNicolae BănicioiuministrusănătatesăpunbacterieSpitalul EliaspaciențicancerFocșaniTârgu Mureș

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live