Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

28 Decembrie 2013
Vizualizari: 1631
Comentează add

La Călăraşi, alimentarea cu gaz a peste 30 de apartamente, din blocul afectat de explozia din seara de Crăciun, a fost reluată vineri.

Ancheta în cazul exploziei din Călăraşi, continuă

mihaela-dragomir

Foto: Arhivă/ Mario Balint.

La Călăraşi s-a reluat vineri alimentarea cu gaz a peste 30 de apartamente din blocul afectat de explozia din seara de Crăciun, în care o persoană şi-a pierdut viaţa, alte şase au fost rănite şi 14 apartamente au fost avariate.

Locatarii dau vine pe compania de gaz, în timp ce Distrigaz susţine că vinovat ar fi proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagraţia.

Este vehiculată şi ipoteza unei încercări de sinucidere, după ce un locatar ar fi tăiat furtunul de gaze.

Mărturia proprietarului internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti este foarte importantă, numai că el se află în acest moment în stare foarte gravă.

La faţa locului a sosit şi o echipă de specialişti de la Petroşani, care urmează să stabilească modul în care s-a produs explozia.

În acest fel, ancheta penală efectuată de procurori analizează toate variantele, a declarat procurorul de caz, Xenofonte Purcărea.

"În momentul de faţă nu există o probă care să ne conducă la concluzia certă că este vorba de o sinucidere. Experţii în construcţii vor analiza schiţele din bloc, ale barului, instalaţia de aerisire, şi atunci vor spune cu exactitate.

"În momentul de faţă noi facem cercetări, luând în calcul toate aspectele problemei, inclusiv anumite infracţiuni în legătură cu serviciul ale acestor persoane de la Distrigaz" a spus Xenofonte Purcărea.

Pe de altă parte, prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că vor fi luate măsuri pentru sprijinirea familiilor afectate şi a precizat că, potrivit unui raport guvernamental, imobilul respectiv nu ar fi în pericol de prăbuşire.

"Pe plan local, se vor lua toate măsurile pentru sprjinirea familiilor care au avut de suferit, însă cel mai important este faptul că, în acest moment, în urma rapoartelor tehnice ale instituţiilor, a rezultat faptul că oamenii din celelalte scări pot să revină în locuinţe şi sper ca toate incidentele de acest gen din această perioadă să fie tratate cu aceeaşi seriozitate şi aceeaşi eficienţă de către instituţiile guvernamentale" a spus premierul.

În urma exploziei din prima zi de Crăciun de la Călăraşi o persoană a murit, iar una a fost grav rănită şi este internată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.

Alte cinci persoane au fost rănite uşor şi nu au fost spitalizate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere în cazul exploziei, fiind audiate deja mai multe persoane.


Etichete Ştiri SudexplozieblocDistrigazCălăraşigazescurgeri de gazesuicidGabriel Oprea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live