Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Martie 2020
Vizualizari: 1455
Comentează add

Un bolnav a fost depistat cu coronavirus. Barbatul de 60 de ani spune că nu a călătorit recent în zonele considerate de risc maxim.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Urgenţă "Dimitrie Gerota" - Bucureşti

radiojurnal

  Foto: arhivă

În Spitalul de Urgenţă  "Dimitrie Gerota" din Bucureşti a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi ai pacientului depistat pozitiv la COVID-19, în special din rândul personalului spitalului.

Într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică se arată că a fost dispusă restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală. Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu şi sub supraveghere medicală.

Pacientul de la Spitalul de Urgenţă "Dimitrie Gerota" din Bucureşti prezintă o stare generală stabilă şi afirmă că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim. El a fost internat în data de 5 martie cu o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19 care a ieşit pozitiv. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI şi are 60 de ani.

Amintim că în România au fost confirmate până acum 17 cazuri de coronavirus. Între timp, 5 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi.


Etichete Spitalul de Urgenţă "Dimitrie Gerota"Bucureştimaianchetă epidemiologicăcovid-19

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live