Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

8 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1445
Comentează add

Decesul unui angajat al aeroportului Sibiu precum şi internarea altor doi colegi de-ai săi cu simptome de gripă a determinat declanşarea mai multor anchete epidemiologice.

Anchetă epidemiologică la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă Reuters.

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a declanşat mai multe anchete epidemiologice, atât la Aeroportul Internaţional din localitate, cât şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Acţiunea a început după ce un angajat al aeroportului, în vârstă de 30 de ani, a decedat, luni, din cauza unor afecţiuni respiratorii, iar alţi doi colegi de serviciu au fost internaţi, marţi seara, cu simptome de gripă.

Starea de sănătate a celor doi angajaţi ai aeroportului din Sibiu, internaţi aseară la Secţia de boli infecţioase a Spitalului judeţean este bună - a declarat luni, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Simona Berariu.

Sunt aşteptate rezultatele analizelor

În cursul acestei zile, sunt aşteptate, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, rezultatele analizelor probelor biologice trimise de la cei doi pacienţi.

Probele au fost recoltate pentru gripă, iar în cazul în care nu se va confirma, se vor face analize şi pentru legionella - o bacterie care provoacă o boală cu simptome asemănătoare gripei.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a subliniat că, la ora actuală, nu se poate vorbi de o gripă specifică şi a cerut presei să nu vehiculeze termeni, în mod nejustificat.

"Aş vrea să fac un apel insistent, mai ales către media, de a nu mai vehicula termeni care nu sunt confirmaţi din punct de vedere medical, şi aici mă refer la confirmare cu laboratorul, pentru că a pune un diagnostic de gripă specifică, aviară, porcină sau mai ştiu eu de care, necesită neapărat o confirmare de laborator" a declarat Simona Berariu.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu a precizat că, până în prezent, nici în cazul angajatului de la aeroport, care a decedat, nu există o confirmare de gripă, prima cauză a decesului, specificată de medici, fiind de dublă pneumonie interstiţială.

Simona Berariu a spus, în schimb, că marţi a sosit, de la Bucureşti, raportul de confirmare a primului caz din acest an, din judeţul Sibiu, de gripă AH1N1, aşa-numita gripă porcină.

Este vorba de un pacient în vârstă de 34 de ani, din comuna Mihăileni, care este în stare bună de sănătate.


Etichete ştiri centruSibiuspitalanchetăaeroportdecesepidemiegripăbacterielaboratoranalizeDirecţia de Sănătate Publicălegionellagripă porcinăAH1N1

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live