Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

20 Ianuarie 2019
Vizualizari: 894
Comentează add

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea a recunoscut că în ultimii trei ani au mai existat cazuri de malpraxis, până acum însă nimeni nu a fost sancţionat.

Anchetă după acuzații de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea este în plină desfăşurare o anchetă pentru a se stabili vinovaţii în cazul a doi copii care au ajuns în stare foarte gravă la spitale din Bucureşti.

Aceştia fuseseră consultaţi de medici din Vâlcea. Pacienţii spitalului şi rudele celor doi copii cer şi intervenţia Ministerului Sănătăţii, precum şi a unei comisii care să verifice posibile cazuri de malpraxis.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şi un protest în faţa Prefecturii Vâlcea.


Reporter: Ana Maria Cârstea - Un băiat de un an și jumătate a ajuns în moarte cerebrală la București și o fetiță de un an și opt luni diagnosticată la Spitalul Grigoare Alexandrescu cu pneumonie severă - în ambele cazuri se vorbește despre un diagnostic greșit pus de către medicii vâlceni. Părinți bunici sau simpli pacienți solicită la unison luarea unor măsuri.


-: Consider că trebuie să se ia o măsură în acest caz, în condiţiile în care este o viaţă şi un suflet. Cred că şi medicii au, la rândul lor, copii.


-: Medicii care au greşit în cazul celor doi copii să nu mai aibă dreptul să mai profeseze. Să vedeţi câtă indiferenţă, câtă indolenţă e din partea asistentelor, infirmierelor.


Reporter: Prefectul județului Vâlcea susține că în momentul de faţă se află în derulare mai multe anchete.


Florian Marin, prefect Vâlcea: În prezent se află în cercetare disciplinară, realizată la Secţia de Pediatrie, faţă de medicii care au fost de serviciu în ziua respectivă. Direcţia de Sănătate Publică a anunţat deja efectuarea unui control la solicitarea ministrului sănătăţii. El este în derulare. Există un dosar penal făcut la momentul acesta pe o sesizare pentru fals şi pentru alte fapte pe care dumnealor le-au prezentat. Este in rem. La rândul nostru, vom solicita conexarea materialelor pe care noi le înaintăm către dosarul penal respectiv.


Reporter: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea a recunoscut că în ultimii trei ani au mai existat cazuri de malpraxis, până acum însă nimeni nu a fost sancţionat.


Etichete AnchetămalpraxisSpitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live