Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2020
Vizualizari: 184
Comentează add

Direcția de Sănătate Publică face o anchetă la Spitalul Elias din București, unde mai multe cazuri de coronavirus nu ar fi fost raportate de conducerea unității.

Anchetă DSP la Spitalul Elias

radiojurnal

Direcția de Sănătate Publică face o anchetă la Spitalul Elias din București, unde mai multe cazuri de coronavirus nu ar fi fost raportate de conducerea unității.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat astăzi că au existat trei cazuri de infectare la rezidenți de la Elias, care nu au fost anunțate, și a reamintit că legislația este foarte clară în această privință.

Nelu Tătaru: În perioada 16-22 septembrie au fost trei cazuri confirmate pozitiv din rezidenți de la obstetrică-ginecologie. Au fost investigați, astăzi am solicitat, ei neanunţând DSP-ul, să înceapă acea anchetă. Sunt în curs de desfășurare anchetele. Sunt și 7 contacţi care sunt negativi la testare şi sunt în carantină la domiciliu. Legislaţia noi o ştim foarte bine: un caz confirmat pozitiv anunță DSP-ul, se prezintă la unitatea spitalicească, este asimptomatic, are până la cele 48 de ore în care este investigat, medicul curant decide dacă se continuă izolarea în spital, pentru care trebuie să obțină un aviz de la DSP, același medic va solicita un alt aviz de la DSP, care indică izolarea la domiciliu. Nerespectând aceşti paşi şi nerespectând legea, ajungem la astfel de cazuri.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a mai declarat astăzi, la Institutul Fundeni din București, că nu se așteaptă la o nouă stare de urgență cu izolare la domiciliu, ci doreşte ca toată lumea să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.


Etichete (ii)anchetaeliasepidemiologica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live