Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Luminiţa Voinea

30 Aprilie 2019
Vizualizari: 893
Comentează add

Ruxandra Anania și Vlad Isac au vorbit în ediția specială de Paște a emisiunii “Întâlnirile de la miezul nopții”, despre proiectul lor muzical, intitulat AnaNia.

AnaNia, un proiect muzical inedit AnaNia, un proiect muzical inedit - Conține video

luminita-voinea

Ruxandra Anania și Vlad Isac, în studioul Serviciului de noapte, alături de realizatoarea emisiunii, Maria Țoghină. Foto: Alexandru Dolea

Lansat anul acesta, proiectul AnaNia reunește doi tineri artiști dedicați muzicii, care speră să cucerească publicul atât prin sound, cât și prin mesajul pieselor.

Ruxandra Anania este interpretă și compozitoare, iar Vlad Isac  producător muzical și instrumentist.

Proiectul AnaNia conține 12 piese cu mesaje pozitive, motivaționale, prin care cei doi artiști își propun să cucerească publicul.

Primul single, “Umbrela”, a fost prezentat în ediția specială de Paște a “Întâlnirilor de la miezul nopții”, emisiune realizată de Maria Țoghină la Radio România Actualități.

Piesa “Umbrela”  este o invitație adresată iubitorilor muzicii de a descoperi proiectulul AnaNia și are un mesaj motivațional și spiritual, pentru că se referă la evoluție, la trecerea de la pământ la cer, după cum povestește Ruxandra Anania.

Vlad Isac  a venit cu ideea de a face o piesă despre umbrelă, o poveste fantezistă.

“Am avut întâi muzica, am venit cu acordurile pianului și apoi  i-am spus Ruxandrei că ar fi o idee de piesă , iar ea a dezvoltat“, a spus Vlad.

Ruxandra a rezonat cu ideea și a scris textul piesei.

“De  la ideea lui Vlad eu am dus puțin piesa într-o zona spirituală, m-am referit la ideea protectoare a divinității și la evoluție. ‘Trecerea de la pământ spre cer’, este un vers care se referă la ideea de evoluție”, a adăugat Ruxandra.

Apropierea de lumea spirituală a deprins-o de la unchiul său, mitropolitul Bartolomeu Anania, un cărturar al Ardealului, care i-a insuflat credința încă din copilărie.

Proiectul AnaNia

Proiectul Anania are 12 piese, atât în limba română, cât și în engleză, cu un mesaj special.

După “Umbrela” , următorea piesă care va fi lansată se numește  “Fiecare minut“, piesă care se integrează perfect în ideea proiectului, pentru că vine și ea cu un mesaj puternic.

“E foate important să prețuim absolut fiecare minut și fiecare secundă, pentru că un minut poate fi atât de relevant cum ar fi un an”, spune Ruxandra.

Cei doi mizează pe latura inedită a proiectului pentru a avea succes la public.

Ineditul constă în faptul că sunt doar doi artiști pe scenă, dar piesele sună ca și cum ar fi interpretate de un band întreg, pentru că Vlad este și instrumentist.

“Eu, fiind și instrumentist, nu doar producător, mizez pe un duo: Anania cu vocea și eu cu producția muzicală și instrumentele. Eu sunt la bază pianist și toboșar. Spun că e ceva inedit să ai  doar doi oameni pe scenă și să sune ca un band total”, spune Vlad Isac.

Și Ruxandra privește cu mare încredere acest proiect.

“Mi s-a părut un câștig că Vlad e și instrumentist și producatorul proiectului. Vlad face o întreagă orchestrație. Eu compun linia de voce și textul”, adaugă Ruxandra.

“Avem o chimie muzicală și umană”

Între Ruxandra și Vlad  lucrurile au mers perfect de la prima întâlnire, pentru că, spun cei doi, au o chimie muzicală și umană.

Vlad a văzut-o prima dată  pe partenera lui de proiect  pe rețelele sociale și l-au impresionat pe loc vocea și timbrul ei.

“Am văzut un live pe Facebook, apoi am vazut și pe Youtube, am descoperit-o ca voce, m-am gândit două-trei săptămâni până să creez un proiect. M-am gândit ce aș face eu cu vocea asta. Ca  producător muzical, încerc sa pun artistul în cea mai bună lumină pentru el și să mă simt și eu confortabil. Mi s-au părut interesante vocea si timbrul ei. Am contactat-o și a venit la Brașov”, a povestit Vlad despre prima intâlnire cu Ruxandra.

“Am fost cam sceptică la început, dar am ajuns până la urmă la Brașov și la prima întâlnire am făcut o piesă - Being on the moon“, a adăugat Ruxandra.

Ei i-a plăcut muzica din copilărie, când asculta absolut toate genurile muzicale.

A făcut însă artă și pictură și abia în timpul liceului și al facultății a început să se aplece asupra aptitudinilor sale muzicale.

“Muzica a apărut de când eram mică. Am crescut cu pian în  casă , ascultam foarte multă muzică, fredonam, studiam și la pian.  Îmi plăcea foarte mult, dar nu asociam chestia asta cu posibilitatea nașterii unei cariere muzicale. Pe la 12 -13 ani am descoperit că-mi place să desenez și am vrut la Școala de Arte. Am dat examen de evaluare și am intrat. Prin liceu am inceput să fiu aplecată mai mult asupra muzicii, după terminarea facultății am ajuns într-o trupa de jazz și am cântat backing vocals. Nu am făcut canto, dar am fost autodidactă. Vocea e ca un instrument muzical. O voce bună nu trebuie să cânte orice, trebuie să cânte ce i se potrivește”, susține Ruxandra.

Vlad a început să facă pian de la 7 ani, provenind dintr-o familie de muzicieni.

Tatăl lui, inginer de sunet, este membru fondator al trupei Conexiuni, drept pentru care a copilărit într-un studio de producție muzicală.

“La 7 ani am început sa studiez pianul,  am facut și compoziție. M-am mutat la percuție și apoi  am înteles că percuția nu e nicidecum arta tobei. În final, am terminat canto. Și asta mă ajută să știu eu, ca producător, ce să cer unei voci”, se destăuinie Vlad.

Ruxandra spune că proiectul AnaNia reprezintă o muncă de creație, disciplină și organizare.

“Inspirația se și creează prin exercițiu, cred în disciplina creației mai ales atunci când ești și compozitoare”, afirmă Ruxandra.

Iar Vlad adaugă: “...și eu cred în munca susținută, dar cu o condiție: să fie una inteligentă! Munca de dragul muncii nu poate aduce succesul”.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 30 aprilie 2019


 


Etichete AnaNiaRuxandra AnaniaVlad IsacUmbrelaproiect muzical

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live