Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2018
Vizualizari: 1393
Comentează add

Intervenţia militară comună a celor trei state membre NATO în Siria "nu va avea consecinţe politice semnificative la nivelul acestei ţări".

Analistul Ştefan Popescu, despre intervenţia militară din Siria

radiojurnal

Analistul politic Ştefan Popescu a explicat la postul nostru de radio că intervenţia militară comună a celor trei state membre NATO în Siria nu va avea consecinţe politice semnificative la nivelul acestei ţări. În opinia sa, Occidentul s-a văzut marginalizat în ultima perioadă în procesul de reconstrucţie politică din Siria.

Ştefan Popescu: Fiecare dintre cei trei actori care s-au asociat, actori occidentali care s-au asociat pentru a bombarda Siria, urmăreşte şi obiective diferte, dar un singur obiectiv care este complementar, acela de a fi asociat procesului politic de rezolvare a situaţiei din Siria. Gândiţi-vă că Occidentul a fost marginalizat prin procesul de la Astana, proces lansat anul trecut şi patronat de Rusia, Iran şi Turcia, care sunt singurii actori cu o prezenţă relevantă în teren. Bombardamentele fără o prezenţă în teren nu rezolvă nimic, or prezenţa în teren a Occidentului este marginalizată, este circumscrisă unor zone din nord-estul Siriei, în zona kurdă.


Etichete AnalistŞtefan Popescuintervenţia militară din Siria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live